Matematica, manual pentru clasa a VI-a – Dorin Lint, Maria Zaharia, Maranda Lint, Dan Zaharia

0
(0)

Matematica, manual pentru clasa a VI-a - Dorin Lint, Maria Zaharia, Maranda Lint, Dan Zaharia

Manualul se adreseaza, in special, elevilor claselor a VI-a si profesorilor care predau matematica la clase gimnaziale. Continutul si structura manualului raspund cerintelor programei scolare si particularitatilor de varsta ale elevilor. Manualul este structurat in sase capitole, acestea fiind divizate in unitati de invatare, formate din lectii, care se pot realiza intr-un numar relativ flexibil de ore, ceea ce ofera posibilitatea de adaptare la particularitatile clasei de elevi.
Continutul manualului a fost gandit asa incat sa poata fi parcurs integral in aproximativ 75% din numarul total de ore alocate disciplinei, pentru un an scolar. In structura fiecarei lectii, s-a avut in vedere necesitatea folosirii unui suport intuitiv bine dozat, care sa valorifice experientele de invatare ale elevilor, sa dezvolte deprinderi formate in anii anteriori, sa stimuleze gandirea si imaginatia, sa imbogateasca bagajul de reprezentari matematice, sa formeze si sa dezvolte competente de realizare a unor conexiuni intradisciplinare si interdisciplinare.
Continuturile cu caracter teoretic sunt prezentate intr-o maniera atractiva, pornind de la exemple concrete, de la experiente traite de fiecare elev, fiind apoi „rezumate" intr-o „fereastra" speciala, parte componenta a fiecarei lectii. Cele doua teme de geometrie, Notiuni geometrice fundamentale si Triunghiul, au fost concepute ca o continuare a activitatilor desfasurate in clasa a V-a. Raportarea la imagine, la viata cotidiana, exemplele si aplicatiile practice, observarea directa a configuratiilor geometrice, abordarea intuitiva a conceptelor geometrice sunt menite sa usureze trecerea spre model matematic, reprezentari matematice cu un anumit nivel de abstractizare, trecerea spre initierea unui rationament matematic riguros.
Cuprins:
1. Multimi
2. Rapoarte si proportii
3. Multimea numerelor intregi
4. Multimea numerelor rationale
5. Notiuni geometrice fundamentale
6. Triunghiul


Autor: Dan Zaharia, Dorin Lint
ISBN: 9786063109058
Editura: Didactica si Pedagogica
Anul publicării: 2019
Pagini: 260
Categoria: Manuale scolare

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.