Mat, Ema, Tica si eu in vacanta. Caiet cu activitati integrate pentru clasa I-a (Caiet de vacanta) – Laureantiu Cirstea

0
(0)

Mat, Ema, Tica si eu in vacanta. Caiet cu activitati integrate pentru clasa I-a (Caiet de vacanta) - Laureantiu Cirstea

Editura Sigma va propune pentru clasa I un caiet de vacanta realizat in concordanta cu programele scolare aprobate. Temele-umbrela sub care s-au adunat activitatile de lucru sunt familiare copiilor, accesibile, interesante. Cerintele sunt legate de viata reala, matematica e aplicata in cotidian, astfel incat copilul sa inteleaga la ce foloseste si sa trateze cu mai mult interes acest domeniu. Caietul, prin cerintele lui, demonstreaza copilului ca toate cunostintele acumulate trebuie folosite precum ingredientele unei prajituri. Separat, aceste cunostinte-ingrediente nu inseamna nimic, insa prin mixarea lor, lucrurile capata o cu totul alta fata, alta savoare si ne creeaza bucurie.

Tangential, elevul are parte si de imbinari ale unor cerinte ce tin de arte vizuale, de explorarea mediului sau dezvoltarea personala, doar pentru ca am dorit sa demonstram ca ce invatam la scoala ne ajuta in viata reala si ca totul se imbina. Copilul este pus in fata unor contexte multiple, a unor situatii problema, este obligat sa descopere, nu sa memoreze, totul bazandu-se pe conexiunea de idei.
Alaturi de el, in aceasta calatorie de vacanta, se vor afla trei prieteni Mat, Ema si Tica care, acolo unde este necesar, vor participa la rezolvarea exercitiilor propuse si vor avea scris fiecare din ei rezultatul obtinut. Copilul va putea completa si el cu rezultatul sau si va putea observa daca este asemanator cu vreunul din cele obtinute de Mat, Ema sau Tica.
Cateva exemple de tipuri de exercitii intalnite:
– comunicare: de receptare a mesajului oral si scris precum si cele de exprimare orala si scrisa; aprecierea ca adevarate sau false a unor enunturi; asocierea unor imagini/enunturi cu informatiile atasate; ordonarea alfabetica a unor cuvinte date; identificarea sensului unui cuvant; despartirea cuvintelor in silabe; numararea silabelor unui cuvant; stabilirea pozitiei unui sunet in silaba/ cuvant etc.
– Matematica si explorarea mediului: numararea elementelor unei multimi; citirea numerelor de la 0 la 100; aflarea unui numar/a unor numere, respectand anumite conditii; colorarea elementelor unei multimi dupa criterii date; identificarea vecinilor unui numar; rezolvarea de adunari si scaderi, cu si fara trecere peste ordin, respectand algoritmul; identificarea pozitiei pe care o ocupa diverse obiecte in desene; reproducerea, prin desen, a formelor geometrice plane; recunoasterea Soarelui, a Lunii si a Pamantului folosind imagini sau modele; completarea unui calendar pe o saptamana/luna cu starea vremii, prin lipirea/desenarea unor simboluri nori, soare, vant etc.; relationarea principalelor structuri ale organismului uman si animal cu rolurile acestora etc.;
– dezvoltare personala: identificarea in imagini a comportamentelor prietenoase/ neprietenoase dintr-un grup; exercitii de identificare a unor reguli de comportament in relatia cu ceilalti;
– arte vizuale si abilitati practice: realizarea unor lucrari individuale prin tehnici diferite; realizarea unor cadouri, felicitari pentru ocazii speciale; utilizarea unor tehnici simple de indoire, pliere, insirare, rasucire, lipire, rupere, taiere, decupare dupa contur, modelaj, in functie de nevoile/optiunile copiilor; colorarea unor desene; folosirea liniei cu scop de contur si cu scop decorativ.


Autor: Anicuta Todea, Catalina Zagaradniuc, Constanta Tanciu, Dumitru Puiu, Laurentiu Cirstea, Mihaela Daniela Cirstea, Oana Sacalerus
ISBN: 9786067271591
Editura: Editura Sigma
Anul publicării: 2016
Pagini: 48Format: 200 x 250 mm
Categoria: Auxiliare scolare

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.