Marturia – Anita Shreve

Marturia - Anita Shreve

Marturia – Anita Shreve
 
La Academia Avery – o prestigioasa scoala-internat – directorului ii parvine o inregistrare video: o catastrofa la pachet. Mai socante decat actele sexuale inregistrate pe banda sunt varstele elevilor, fata aflata in centrul actiunii avand doar paisprezece ani. Adevarata cutie a Pandorei, caseta dezlantuie la nivelul micii comunitati o furtuna de vinovatii secrete. 
In ciuda evidentelor, inregistrarea video mai degraba naste intrebari decat ofera raspunsuri. Cum de s-a intamplat asa ceva? Cine este de vina? Poate un moment de ratacire sa distruga viitorul tuturor celor implicati? Pe masura ce corul vocilor devine un crescendo, va iesi treptat la iveala adevarul celor intamplate in acea noapte. 
Anita Shreve exploreaza cu sensibilitate lucida drama gesturilor iremediabile, a consecintelor extreme si a bunelor intentii care ne pot impinge spre cele mai cumplite fapte.
,, Un roman exploziv, care vorbeste sincer si taios despre privilegii, comunitate, vinovatie si tentatie…”
Times Literary Supplement
,, O denuntare violenta a tuturor abuzurilor sistemului, in linia Donnei Tartt, a lui Alison Lurie si chiar a lui Ian McEwan.”
Sunday Herald
Anita Shreve (nascuta in 1946) a inceput sa scrie dupa incheierea studiilor la Tufts University, pe cand lucra ca profesoara de liceu. Odata cu prima povestire publicata (Past the Island, Drifting, 1975), ea a castigat si primul premiu – O. Henry Prize, 1976.
In limba romana, la Editura Allfa, au fost publicate romanele: Lumini pe zapada, Sotia pilotului, Nunta in decembrie, Valurile iubirii si Marturia.


Autor: Anita Shreve
ISBN: 9789737242488
Editura: All
Anul publicării: 2010
Pagini: 336
Categoria: Beletristica