Magia fetelor Belles – Dhonielle Clayton

Magia fetelor Belles - Dhonielle Clayton

Magia fetelor Belles – Dhonielle Clayton
Camellia Beauregard este o fată Belle. În lumea opulentă din Orléans, fetele Belles sunt venerate pentru că ele controlează Frumusețea, iar Frumusețea este un bun mai de preț decât orice. În Orléans, oamenii se nasc gri, se nasc damnați și numai cu ajutorul unei fete Belle și al harului său pot să fie transformați și să capete splendoare.
Însă pentru Camellia nu este suficient să fie o fată Belle. Ea își dorește să fie favorita – acea fată Belle aleasă de către regina din Orléans pentru a locui la palat, pentru a îngriji familia regală și curtea sa, recunoscută astfel drept cea mai importantă fată Belle din lume. Dar atunci când Camellia și surorile sale Belles ajung la curte, îi devine clar faptul că a fi favorita nu înseamnă tot ce a crezut ea înainte. În spatele strălucirii și luxului palatului se ascund secrete întunecate, iar Camellia află curând că însăși esența existenței sale este bazată pe o minciună – că puterile sale sunt cu mult mai mari și că pericolele pot fi cu mult mai înspăimântătoare decât și-ar fi imaginat. Atunci când regina îi cere Camelliei să își riște propria viață pentru a o salva pe prințesa cuprinsă de boală folosindu-și puterile Belles în moduri nepermise, Camellia se confruntă cu o decizie imposibilă.
Cu viitorul ținutului Orléans și al locuitorilor săi în joc, Camellia trebuie să aleagă: să se salveze pe sine, pe surorile sale și însăși tradiția fetelor Belles, sau să o readucă la viață pe prințesă, să se confrunte cu primejdii teribile și să schimbe pentru totdeauna mersul lumii ei.
“Magia fetelor Belles este o poveste amețitoare și atractivă despre ambiție, dorință și frumusețe neîmblânzită.” (Holly Black)
“Povestit într-un stil minunat, romanul lui Dhonielle Clayton atrage cititorul într-o lume fantastică, periculoasă, analizând aspru obsesia noastră pentru frumusețe. Nu-l ratați!” (Bookish. com)
“O lume luxuriantă și otrăvitoare, unde frumusețea înseamnă putere, iar întunericul pândește la fiecare colț.” (Kami Garcia)
“Magia fetelor Belles este plină de tensiune politică, intrigi de curte, personaje complexe și imperfecte, trădări mortale – ce altă poveste ar putea fi mai potrivită zilelor noastre? Lasă-te învăluit și sedus în această lume sălbatică a modei, magiei și crimei.” (Daniel Jose Older)
“Clayton evocă o lume care îți taie răsuflarea, frumoasă, dar și tulburătoare, populată de personaje puternice și sofisticate. Este o poveste care îți provoacă mintea și care stăruie.” (Marie Lu)
„Tensiunea și pericolul escaladează rapid. Termenii sunt interesanți și unici… Fanii genul fantasy vor aprecia intrigile de la curte, în care cei lipsiți de putere încearcă se să rupă de sub asuprirea conducătorilor. Toate personajele au motivații adânci.” (School Library Connection)
“M-am îndrăgostit până peste cap de lumea opulentă și întunecată din Magia fetelor Belles. O carte pe care s-o citești când vrei să fii purtat într-un loc periculos și frumos, unde nimic nu este ceea ce pare și unde secretele abundă.” (Megan Shepherd)
“Magia fetelor Belles problematizează puternic tema costului frumuseții și a sacrificiilor pe care suntem dispuși să le facem în numele ei. Dhonielle Clayton creează o lume pe cât de luxuriantă, pe atât de superbă, cu un stil așa de încântător încât veți savura fiecare cuvânt.” (Zoraida Cordova)


Autor: Dhonielle Clayton
ISBN: 9786067631906
Editura: Herg Benet
Anul publicării: 2018
Pagini: 512
Categoria: Beletristica