Luptatorul din umbra: un agent CIA si bataliile sale secrete (Felix I. Rodriguez)

Luptatorul din umbra: un agent CIA si bataliile sale secrete (Felix I. Rodriguez)

Felix I. Rodriguez a emigrat din Cuba natala impreuna cu familia, in urma venirii la putere a lui Fidel Castro. Ajuns in Statele Unite, a devenit agent CIA si a participat la multe dintre evenimentele politice cheie din perioada 1960-1980, de la invazia din Golful Porcilor pina la afacerea Iran-Contra. Acest volum autobiografic surprinde idealismul si fervoarea anticomunista de la inceputul anilor 1960 si descrie operatiunile de spionaj desfasurate de Rodriguez in America Latina si Vietnam, cu accent pe actiunile care au dus la capturarea si executarea lui Che Guevara in Bolivia.

„Aventurile personale ale lui Rodriguez constituie o lectura captivanta, insa de un interes istoric mai larg se bucura comentariile sale despre ultimele ore ale lui Che Guevara, disensiunile din cadrul comunitatii cubaneze din Miami si gafele operationale americane in America Centrala.” (Publishers Weekly)
„Felix Rodriguez demonteaza, cu date si fapte la care a participat direct, multe dintre miturile contemporane. Si anume ca, in fond, nu exista«comunism bun» si«comunism rau», ci doar comunism criminal. Impotriva caruia e moral si drept sa lupti, cu orice risc si cu orice pret.”
(Marius Oprea)


Autor: Felix I. Rodriguez
ISBN: 9789734620197
Editura: Polirom
Anul publicării: 2011
Pagini: 384Format: 130×200 mm.
Categoria: Stiinte