LABIRINTUL LUMII SI RAIUL INIMII – Comenius

0
(0)

LABIRINTUL LUMII SI RAIUL INIMII - Comenius

LABIRINTUL LUMII SI RAIUL INIMII – Comenius 
Numele lui Comenius s-a inscris in istoria literaturii cehe si universale prin cea mai importanta lucrare a sa de beletristica, romanul alegoric Labirintul lumii si raiul inimii. Cartea cuprinde doua parti. In prima, Labirintul lumii, este infatisata alegoric lumea sub forma unui oras medieval, amintind de un labirint pe care il parcurge calatorul-povestitor. In cea de-a doua parte, Raiul inimii, calatorul se retrage dezamagit in lacasul inimii sale, unde il intalneste pe Dumnezeu, iar credinta ii aduce pacea si alinarea. Calatorul este de fapt reprezentarea alegorica a curiozitatii omenesti; el strabate orasul-lume cautandu-si o indeletnicire placuta sufletului si trupului.

Labirintul lumii si raiul inimii face parte din asa-numita serie de scrieri de consolare, prin care Comenius incerca sa arate ca destinul oamenilor este condus prin dreapta decizie a lui Dumnezeu. Romanul este considerat de critica literara ceha ca fiind cea mai reusita lucrare a literaturii vechi, cel mai frecvent tiparita pana in zilele noastre.

Jan Amos Komenský, cunoscut sub numele latinizat Comenius, s-a nascut in 28 martie 1592, in apropiere de Uherský Brod. Carturar cu o sfera de larga de cunoastere, Comenius s-a remarcat ca filosof, pedagog, istoric, traducator si autor. Moare in 15 noiembrie 1670, la Naarden.


Autor: Comenius
ISBN: 9786065871335
Editura: All
Anul publicării: 2013
Pagini: 288
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.