La Vie Des Lettres, La Vie Du Moyen Ages – Carmen Dinescu

0
(0)

La Vie Des Lettres, La Vie Du Moyen Ages - Carmen Dinescu

Lucrarea de fata este adresata studentilor de la facultatile de limbi straine si tuturor celor interesati de fenomenul literar francey din perioada Evului Mediu, din secolul al IX-lea pana in secolul al XV-lea. 
Asa dup[ cum titlul anunta, este vorba despre o prezentare a literaturii medievale, prin care sunt urmarite simultan trei niveluri: nivelul socio-istoric, nivelul mentalului colectiv si nivelul literar propriu-zis, cu exempllificari de fragmente selectate din opere. 
Este important de subliniat faptul ca modul de abordare cronologic permite proiectia autorilor si a creatiilor lor pe fundalul cromatic al epocii. In felul acesta se pot stabili repere precise prin care literatura integrata perspectivei istorice, apare ca o emanatie a spiritului uman in acord cu spatiul si timpul in care se dezvolta. 
Fiecarui autor ii corespunde un tablou complet, care cuprinde portretul biografic in relatie cu mediul social si istoric, iar prezentarii generale a creatiei sale ii urmeaza extrase esentiale din principalele titluri mentionate. 
Mai mult decat o simpla orientare, La Vie des lettres, la vie du Moyen-Age ofera cititorilor o imagine panoramica a unui Ev Mediu viu si activ. 
Autoarea


Autor: Carmen Dinescu
ISBN: 9789738465589
Editura: Lucman
Anul publicării: 2004
Pagini: 288
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.