La taclale cu idolii – Daniela Zeca-Buzura

0
(0)

La taclale cu idolii - Daniela Zeca-Buzura

Avatar al dezbaterii, talk-show-ul este un gen in plina glorie in televiziunea actuala. Prin acest studiu, Daniela Zeca-Buzura propune„o elucidare din mers”, din interiorul dinamicii fenomenului de televiziune, a principiilor de functionare a talk-show-ului– un gen preponderent in controversatul context al audiovizualului contemporan, dominat de crime neelucidate, mici drame conjugale si abateri de la norma.
La baza interpretarii evolutiei si a influentelor socioculturale ale emisiunilor de tip talk-show stau atit experienta autoarei in moderarea si producerea acestui format de televiziune, cit si analiza mai multor productii difuzate in Romania, sub acest generic, in perioada ianuarie 2001– iunie 2014.

Din cuprins:
Talk-show-ul, o„agora electronica”? – Ce se intimpla intr-un talk-show de televiziune? – Dezbaterea si talk-show-ul– o abordare constructivista – Talk-show-ul– un gen minor? – Talk-show-ul ca dispozitiv strategic al neoteleviziunii – Talk-show-ul ca dispozitiv simbolic al neoteleviziunii.
Daniela Zeca-Buzura este absolventa a Facultatii de Litere din Bucuresti, a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si a unui masterat in stiintele comunicarii. Din anul 2001 este doctor in filologie al Universitatii din Bucuresti si lector la catedra de presa a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul aceleiasi universitati. La sfirsitul anului 2006 a primit distinctia „Personalitatea europeana a anului pentru Romania” – sectiunea televiziune, acordata de Fundatia Eurolink si Comisia Europeana. Din martie 2003 a fost redactor‑sef al redactiei Literatura‑Arte, iar in perioada 2004‑2012, directorul canalului de televiziune TVR Cultural. A mai publicat volumele: Orfeea (poezie, Viitorul Romanesc, 1994), Ingeri pe carosabil (proza, Coresi, 2000), Melonul domnului comisar (critica literara, Curtea Veche, 2005), Jurnalismul de televiziune (Polirom, 2005), Totul la vedere. Televiziunea dupa Big Brother (Polirom, 2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (Polirom, 2009; Premiul pentru eseu al Asociatiei Nationale a Profesionistilor de Televiziune din Romania), Istoria romantata a unui safari (roman, Polirom, 2009, 2011; Premiul revistei Convorbiri literare), Demonii vintului (roman, Polirom, 2010, 2013), Zece zile sub val / Ten Days Under the Veil (jurnal de calatorie, Litera, 2011) si La taclale cu idolii (Polirom, 2015). In prezent este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, producator si moderator al mai multor emisiuni de pe canalul TVR2 al serviciului public de televiziune.


Autor: Daniela Zeca Buzura
ISBN: 9789734649747
Editura: Polirom
Anul publicării: 2015
Pagini: 288Format: 160×235 mm.
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.