Jurnalul unui soldat in Legiunea Straina 1960-1965 – Simon Murray

Jurnalul unui soldat in Legiunea Straina 1960-1965 - Simon Murray

Legiunea Straina – misterioasa, idealista, implacabila – este o organizatie plina de personaje dubioase, un loc cu totul nepotrivit pentru un englez pe cinste, in varsta de numai nouasprezece ani. Cu toate acestea, in 1960, Simon Murray a calatorit sigur la Paris, Marsilia si, in cele din urma, in Algeria pentru a duce la indeplinire cel mai dur contract din viata sa: cinci ani de serviciu in slujba Legiunii. In tot acest timp, el a tinut un jurnal.
Jurnalul unui soldat in Legiunea Straina (1960–1965) este povestea captivanta si personala a celor traite de tanarul Murray in aceasta legendara unitate a armatei franceze. Cronica de fata reprezinta dovada incontestabila a faptului ca Legiunea isi merita pe deplin reputatia dobandita de-a lungul timpului, de suprema piatra de incercare din punct de vedere fizic si psihic a celor ce se incumeta sa intre in randurile ei. In desertul ars de soare din nordul Africii, barbati puternici cedeaza din cauza comportamentului brutal al unor ofiteri, a antrenamentelor necrutatoare si a pedepselor barbare. Totusi Murray supravietuieste, ba chiar iese intarit din toata aceasta experienta. Caci el impartaseste cu cei care-i sunt camarazi, barbati caliti din toate natiile si din toate paturile sociale, o trasatura izbavitoare: hotararea de a nu renunta niciodata.
„[Cartea lui Simon Murray] descrie o experienta la care multi viseaza, dar pe care putini o traiesc cu adevarat.” The Washington Post
„Dramatismul, emotia si culoarea unui thriller reusit despre curaj si izbanda.” Dr. Henry Kissinger
„O placere s-o citesti si aproape cu neputinta s-o lasi din mana.” Army Times

Simon Murray (n. 1940) este om de afaceri de anvergura internationala. A condus unele dintre cele mai mari companii transnationale, printre care se numara lanturile hoteliere Sheraton si Hilton, precum si Grupul Deutsche Bank. Pentru rolul semnificativ pe care l-a jucat in pregatirea schimbarilor politice din Hong Kong din anii 1990, i s-a acordat titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic de catre Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. De asemenea, i s-au conferit Ordinul National de Merit si titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare din partea Republicii Franceze. In 2005, a devenit cel mai varstnic om care a ajuns la Polul Sud. A urmat cursuri la Stanford Business School din SUA. Este casatorit, are trei copii si se mandreste cu cei sase nepoti ai sai.


Autor: Simon Murray
ISBN: 9786067932935
Editura: Corint
Anul publicării: 2018
Pagini: 464
Categoria: Literatura Universala