Introducere in teoriile personalitatii (Robert Ewen)

0
(0)

Introducere in teoriile personalitatii (Robert Ewen)

Introducere in teoriile personalitatii (Robert Ewen)

Cuprinzătorul manual de psihologia personalităţii scris de Robert B. Ewen, ajuns la a şaptea ediţie, prezintă într-o manieră accesibilă şi atractivă ideile celor mai importanţi teoreticieni ai personalităţii, de la Freud şi Jung la Allport şi Bandura, de la Maslow şi Fromm la Cattell şi Erikson. Cartea oferă şansa de a descoperi misterele comportamentului uman, dar şi un punct de plecare pentru aprofundarea unui domeniu extrem de important pentru psihologia organizaţională, pentru psihoterapie şi consiliere, precum şi pentru evaluarea şi testarea psihologică. 
Organizată în funcţie de autori şi de orientările teoretice (de la psihanaliză şi umanism la cognitivism şi modelul trăsăturilor), cartea include anecdote biografice inedite, liste de concepte-cheie, citate ilustrative din operele psihologilor consacraţi, dar şi aplicaţii imediate – de la psihopatologie şi interpretarea viselor la mai buna înţelegere a politicienilor şi oamenilor de afaceri. Nu în ultimul rând, cititorii vor găsi în acest tratat suficiente repere pentru o mai bună cunoaştere de sine şi pentru o viaţă mai împlinită.

Robert B. Ewen, profesor şi cercetător în psihologie, a predat la universităţi din New York şi Miami. Este coautor al unui reputat manual de statistică pentru ştiinţele socio-umane.


Autor: Robert B. Ewen
ISBN: 9789737075857
Editura: Trei
Anul publicării: 2012
Pagini: 576
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.