Introducere in sistemul mass-media – Mihai Coman

0
(0)

Introducere in sistemul mass-media - Mihai Coman

Mass-media a devenit un punct de referinta in lumea moderna, in jurul ei gravitind toate celelalte segmente ale societatii: economic, politic, cultural sau social. Stiri de ultima ora, informatii din cele mai variate domenii, documentare, interviuri in presa scrisa, audiovizuala sau on-line ne conecteaza permanent la realitatile zilei, indiferent de zona geografica in care ne aflam.
Mihai Coman aduce in prim-plan ultimele evolutii ale sistemului mass-media, prezinta modul in care functioneaza acesta si propune solutii pentru a avea un jurnalism de calitate. Conceput dupa structura unui manual universitar, volumul se adreseaza atit studentilor de la facultatile de jurnalism si comunicare, cit si celor care activeaza in domeniu.

Din cuprins:
Comunicare, societate si cultura de masa – Industriile culturale in lumea moderna – Rolul presei in societate – Efecte ale comunicarii de masa – Mass-media si schimbarea sociala – Mass-media si viata politica – Statutul profesional al jurnalistului – Organizarea activitatii in institutiile de presa – Procedurile de rutina in jurnalism.

Mihai Coman s-a nascut la Fagaras in 1953. Este absolvent al Facultatii de Litere (1976) si doctor in filologie (1985). Primul decan al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, primul coordonator de doctorat in stiintele comunicarii, creator al seriei „Collegium. Media” si al colectiei „Media. Studii si eseuri” ale Editurii Polirom. Este considerat fondator al invatamintului de jurnalism si comunicare in Romania. Pina in 1989, s-a dedicat cercetarilor de antropologie culturala consacrate folclorului romanesc. A publicat opt volume de studii de mitologie, intre care o vasta sinteza referitoare la mitologia animaliera (1986, 1988, reeditata sub titlul Bestiarul mitologic roman, in 1995). Alte studii de mitologie au aparut in publicatiile Ethnologie française, Etudes indo-europeennes, Kurier. Dupa 1989, a coordonat cele trei editii ale Manualului de jurnalism (Polirom, 1997, 2001, 2009), devenit cartea de capatii a generatii succesive de tineri jurnalisti. In aceasta perioada a inceput sa elaboreze cadrele teoretice si analitice ale antropologiei mass-media, prin studii publicate in revistele Reseaux, Mediaspouvoirs, Communication sau in volume colective (Roger Tessier [ed.], La transition en Roumanie. Communication et qualite de la vie, Presse de l’Universite du Quebec, Montreal, 1995; Bernard Miege, Gaëtan Tremblay [ed.], 2001 Bogues: globalisme et pluralisme, vol. 1: TIC et societe, Les Presses de l’Universite Laval, Laval, 2003; INA, Television, memoire et identites nationales, L’Harmattan, Paris, 2003). In 2003, ca o sinteza a acestor investigatii, a publicat la Presses Universitaires de Grenoble lucrarea Pour une anthropologie des medias. In 2005 a lansat, impreuna cu Eric Rothenbuhler, volumul Media Anthropology la editura Sage, lucrare devenita sursa autorizata pentru noua disciplina, antropologia mass-media. A publicat, de asemenea, numeroase studii stiintifice in reviste si volume colective din strainatate consacrate transformarilor mass-mediei din tarile postcomuniste, sintetizate in volumele Mass-media in Romania postcomunista (Polirom, 2003) si Media and Journalism in Romania (2006, Vistas, Berlin), acesta din urma scris impreuna cu Peter Gross. In 2008, i-a aparut Introducere in antropologia culturala. Mitul si ritul.


Autor: Mihai Coman
ISBN: 9789734659227
Editura: Polirom
Anul publicării: 2016Ediția: 4
Pagini: 360Format: 160×235 mm.
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.