Introducere in creativitatea publicitara (Sorin Preda)

0
(0)

Introducere in creativitatea publicitara (Sorin Preda)

O sinteza remarcabila a principiilor teoretice si a aplicatiilor practice ale creativitatii publicitare expuse in lucrarile fundamentale ale domeniului, semnate, intre altii, de Peninou, Newman, Sullivan, Seguela sau Ogilvy. Pornind de la reclame si campanii publicitare celebre din spatiul romanesc, dar si din cel francez sau american, sint identificate elementele caracteristice unui mesaj publicitar eficient, capabil sa contribuie la vinzarea cu succes a produsului sau serviciului pe care il promoveaza. Informatiile actualizate si numeroasele exemple sint utile atit studentilor de la facultatile de profil, cit si copywriterilor si specialistilor din domeniul publicitatii.
Cuprins: Ideea – singurul minereu necotat la Bursa – Sintaxa creativitatii publicitare – Creativitatea sau provocarea de idei noi – Pragmatica ideilor publicitare – Retorica publicitara. Intre discursul creativ si creatia discursului – Exercitii de mobilitate creativa.

Sorin Preda (12 decembrie 1951 – 26 noiembrie 2014) a fost doctor in stiintele comunicarii si a sustinut cursuri (scriitura de presa si genurile de opinie) in cadrul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti, si al Universitatii „Dunarea de Jos”, Galati. A publicat volumele Povestiri terminate inainte de a incepe (1981), Partial color (1985), Plus-minus o zi (1988) si Morometii: ultimul capitol (2010) si este prezent in antologiile si volumele colective Desant ’83 (1983 si 2000), Competitia continua. Generatia ’80 in texte teoretice (1994 si 1999) si Antologie de proza scurta optzecista (2000). De acelasi autor, la Editura Polirom au aparut volumele Tehnici de redactare in presa scrisa (2006) si Jurnalismul cultural si de opinie (2006). Sorin Preda a fost membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si membru fondator al Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania.


Autor: Sorin Preda
ISBN: 9789734622351
Editura: Polirom
Anul publicării: 2011
Pagini: 240Format: 160×235 mm.
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.