Intrebari fundamentale. Filosofia iti poate schimba viata – Lou Marinoff

Intrebari fundamentale. Filosofia iti poate schimba viata - Lou Marinoff

"Este suferinta necesara? Ce este iubirea? Sunteti ghidat de ratiune sau de pasiune? Cum faceti fata schimbarii?" sunt cateva dintre intrebarile pe care le formuleaza Lou Marinoff, avand in vedere tocmai esenta conditiei umane.

Prima carte a profesorului Lou Marinoff, Inghite Platon, nu Prozac!, facea apel la intelepciunea marilor filosofi pentru a solutiona problemele noastre zilnice, punand bazele unei miscari ce readuce filosofia la ceea ce a fost odata: o stiinta utila in toate aspectele vietii. 

Intrebari fundamentale extinde acest concept: secole intregi de filosofie si literatura ne pot oferi raspunsuri la o serie de intrebari esentiale privind existenta moderna.

Indemnandu-ne sa nu acceptam victimizarea ca produsul auxiliar al vietii moderne, profesorul Marinoff utilizeaza studii de caz specifice din experienta sa pentru a demonstra cum ideile formulate de marii ganditori ne pot ajuta sa ne definim propria filosofie si, de aici, propria stare de bine.
"O carte remarcabila ce abordeaza filosofia asa cum trebuie: ca pe un ghid care ne invata cum sa traim." Health and Fitness Magazine
Filosofia poate fi o forma de terapie spirituala?

Lou Marinoff este autorul succesului international Inghite Platon, nu Prozac!, tradus in douazeci de limbi si vandut in 75 de tari. Doctor in filosofie, Lou Marinoff este presedintele fondator al Asociatiei Americane a Filosofilor Practicieni si profesor asociat de filosofie la City College in New York.
Traducere de Oana Zamfirache
Format: 130 x 205 mm, paperback, cu clape


Autor: Lou Marinoff
ISBN: 9789737077417
Editura: Trei
Anul publicării: 2013
Pagini: 600
Categoria: Stiinte