Inceput si sfarsit – Hakan Gunday

Inceput si sfarsit - Hakan Gunday

Hakan Günday (n. 1976), denumit in presa franceza „tanarul star al literaturii turce“, traieste in Istanbul. A studiat literatura, apoi stiintele politice la Universitatea libera din Bruxelles si la Universitatea din Ankara. Este autorul a opt romane. Inceput si sfarsit a primit premiul pentru cel mai bun roman al anului 2011 in Turcia si drepturile de publicare au fost vandute in mai mult de douasprezece tari. Penultimul sau roman, Zyian, a fost distins cu Prix France‑Turquie 2014. Cartile lui Hakan Günday s‑au vandut in mai mult de 50 000 de exemplare.
O fetita de unsprezece ani, Derdâ, este casatorita fortat cu un barbat care o tine prizoniera intr‑un apartament din Londra. Un baiat de unsprezece ani, Derda, se intretine curatand mormintele dintr‑un cimitir si, de frica orfelinatului, ascunde lumii moartea mamei sale.
Peste cinci ani, adolescenta evadeaza nimerind in lumea cruda si halucinanta a sado‑masochismului, iar baiatul descopera un scriitor care‑i schimba felul de a privi viata.
Printre violente care le strivesc inocenta, Derdâ si Derda isi cauta libertatea si, fara sa‑si dea seama, se cauta unul pe altul.


Autor: Hakan Gunday
ISBN: 9786068631646
Editura: Univers
Anul publicării: 2015
Pagini: 336Format: 130 x 200 mm
Categoria: Literatura Universala