In numele familiei – Sarah Dunant

In numele familiei - Sarah Dunant

Traducere si note de Irina Bojin

In numele familiei exploreaza apogeul si declinul figurilor faimoase din familia Borgia, a carei ascensiune la putere a fost evocata de Sarah Dunant in bestsellerul Sange sI splendoare.
In primii ani ai secolului al XVI-lea, Niccolò Machiavelli, trimis al Republicii florentine la Roma, este martor si personaj al evenimentelor tumultuoase care zguduie Italia, victima a ambitiei nemasurate a familiei Borgia. Pioni si maestri ai intrigilor amoroase, comploturilor politice, manevrelor militare si stratagemelor diplomatice, Cesare, Lucrezia, Rodrigo si adversarii lor sunt protagonistii unei povesti de o frumusete si o cruzime fara seaman.

Romanciera, critic literar si realizatoare de emisiuni radio-TV, SARAH DUNANT este una dintre autoarele britanice care se bucura de un succes rasunator atat in Europa, cat si in SUA. S-a nascut in 1950 la Londra si a studiat istoria la Newnham College, Cambridge. Dupa absolvire, a lucrat o scurta perioada la BBC. Inainte de a deveni scriitoare, a calatorit mai multi ani in Japonia, India, America Centrala si de Sud. Intre 1989 si 1996 a realizat si a prezentat emisiuni culturale pentru BBC Television, apoi pentru BBC Radio 3. In prezent preda creative writing la Faber Academy din Londra. Colaboreaza cu recenzii la The Times, The Guardian si The Independent on Sunday. Dupa publicarea a doua romane in colaborare, sub pseudonimul Peter Dunant, aparute in 1984 si 1986, Sarah Dunant a scris zece romane si a editat doua volume de eseuri. Primele sale patru carti sunt romane politiste de mare impact. Unul dintre personajele sale emblematice este Hannah Wolfe, care apare in Birth Marks (1991), Fatlands (1993) – castigator al Crime Writers’ Association Macallan Silver Dagger for Fiction – si Under My Skin (1995). In anii urmatori publica thrillerele psihologice Transgresiuni (Transgressions, 1997; Humanitas Fiction, 2008) si Mapping the Edge (1999). Faima internationala i-au adus-o romanele istorice Nasterea lui Venus (The Birth of Venus, 2003; Humanitas, 2007), In compania curtezanei (In the Company of the Courtesan, 2006; Humanitas, 2007), Sacred Hearts (2009) si Sange si splendoare. Un roman despre familia Borgia (Blood and Beauty, 2013; Humanitas Fiction, 2015), traduse in peste treizeci de tari. Noul sau roman, In numele familiei (In the Name of the Family, 2017; Humanitas Fiction, 2018), continua saga legendarei familii Borgia.


Autor: Sarah Dunant
ISBN: 9786067793031
Editura: Humanitas
Anul publicării: 2018Ediția: 1
Pagini: 464
Categoria: Beletristica