Imaginea institutiei publice – Corina Radulescu

0
(0)

Imaginea institutiei publice - Corina Radulescu

Imaginea institutiei publice – Corina Radulescu
Nu se poate da o reteta infailibila pentru construirea imaginii unei institutii publice. Intregul comportament, strategiile si actiunile sale, justificarea cu regularitate a acestora (realizarea de audituri – potrivit principiului imputabilitatii) contribuie la formarea capitalului de incredere si la crearea de imagine. Cu toate acestea, in demersul nostru, incercam sa justificam faptul ca la construirea unei imagini pozitive isi aduc contributia nu numai factori cu vizibilitate maximala, cum sunt relatia cu media si identitatea vizuala, ci si alti factori cu un grad de vizibilitate mai mic, la prima vedere: cultura organizationala, diferitele registre ale comunicarii publice (guvernamentala, comunicarea legata de drepturile si obligatiile cetatenilor, comunicarea – in calitate de instrument al politicilor publice, promovarea serviciilor, campaniile de comunicare civica, comunicarea interna etc.), calitatea serviciilor publice si gradul de incredere a cetatenilor in ele, aportul social al respectivei institutii la comunitate.
Este adevarat, unii dintre acesti factori sunt aproape invizibili (de pilda, cultura organizationala in comparatie cu puterea de promovare a imaginii pe care o are publicitatea), dar din perspectiva faptului ca imagine pozitiva pentru o institutie publica inseamna sporirea gradului de incredere, simpatie a cetatenilor in ea – toti indicatorii analizati sunt de egala importanta. Imaginea unei organizatii este precum un aisberg, partea vazuta a lui ascunde una nevazuta, mai greu de estimat – institutia ca intreg este cea care da nastere imaginii.
Cuvânt înainte:
Plecand de la faptul ca instituția publica nu-si defineste imaginea in acelasi mod ca o organizație privata in lucrarea de fața ne-am propus sa raspundem la cateva intrebari: Ce este imaginea instituției publice? In ce consta managementul ei? Care este misiunea comunicarii instituționale? Care sunt elementele ce modeleaza imaginea unei instituții publice (indicatorii de imagine)? Cum pot organizațiile – prin crearea unor sigle, semnaturi, caractere ale literelor etc. eficiente si adecvate – sa se doteze cu adevarate sisteme de semne identitare si de recunoastere? Care sunt virtuțiile unui bun logo? Care sunt instrumentele cele mai utilizate in sectorul public in relațiile cu media? Care sunt avantajele dar si dezavantajele folosirii Internetului in sectorul public? Media electronica respecta regulile de baza proprii sectorului public (identificarea clara a emițatorului, arhitectura si model de navigare adaptat la toata populația etc.)? Ce sunt reprezentarile sociale si in ce fel ordoneaza ele percepția cetațenilor despre o instituție publica?


Autor: Corina Radulescu
ISBN: 9786062802646
Editura: Universitara
Anul publicării: 2015Ediția: I
Pagini: 246
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.