Idolii din preajma amvonului – Derek Tidball

0
(0)

Idolii din preajma amvonului - Derek Tidball

„Predicator” si „idolatrie” – au ce cauta aceste doua cuvinte unul langa altul?
Apostolul Ioan isi incheie cea dintai epistola cu rugamintea urmatoare: „Copilasilor, paziti-va de idoli” (1 Ioan 5: 21) – credinciosii sunt indemnati sa fie vigilenti fata de tentatiile insidioase de orice natura.
Tot ceea ce e valabil pentru viata crestina si pentru orice lucrare, in general, se aplica si predicarii, in particular, iar avertismentul lui Ioan trebuie aplicat si predicatorilor care pot cadea lesne prada diverselor forme de idolatrie asociate cu chemarea lor.
Cu perspicacitate si intelepciune, Derek Tidball inventariaza o lista de idoli la care predicatorii sunt in mod deosebit vulnerabili, incadrandu-i in patru categorii: idolii sinelui, idolii veacului, idolii slujbei de predicare si idolii lucrarii.

„Derek Tidball are iarasi dreptate. Intr-o maniera creativa, el se ocupa de riscul potential ca predicarea sa devina un idol pentru predicator, insistand mai ales pe modul in care amvonul poate fi deturnat pentru a consolida autoritatea si popularitatea predicatorului si dovedeste ca alunecarea in aceasta ispita reprezinta, de fapt, o forma de idolatrie… Cartea merita cantarita cu atentie.”
Kenneth L. Swetland, Gordon-Conwell Theological Seminary


Autor: Derek Tidball
ISBN: 9786068282749
Editura: Casa Cartii
Anul publicării: 2013
Pagini: 165
Categoria: Sfaturi Practice

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.