Harti mentale – Tony Buzan

Harti mentale - Tony Buzan

 • Cartea de faţă aduce în discuţie un sistem revoluţionar de planificare şi organizare care a schimbat deja vieţile a milioane de oameni din întreaga lume. Conceptul de hartă mentală, sau „briceag elveţian al creierului“, cum a mai fost denumit, reprezintă o transformare radicală a vechilor metode de luare a notiţelor, menită să simplifice şi să dezvolte atât abilităţile organizatorice, cât şi pe cele creative. Amploarea luată de acest fenomen se traduce în peste 250 de milioane de oameni care folosesc tehnicile euristicii mentale în sitemul educaţional şi în mediul de afaceri.

  Pe lângă explicarea tuturor regulilor de realizare a unei hărţi mentale, perfect aplicabile oricărui domeniu în care doriţi să vă dezvoltaţi, oricărei decizii pe care doriţi să o luaţi sau oricărei probleme cu care vă confruntaţi, cartea cuprinde şi reproducerile exacte ale unor hărţi mentale realizate atât de oameni obişnuiţi, cât şi de genii şi personalităţi marcante, toate acestea ilustrând incredibila putere transformatoare şi creativă a acestor tehnici.

  „Hărţile mentale ale lui Tony Buzan vor face pentru creier ceea ce Scurtă istorie a timpului a lui Stephen Hawking a făcut pentru univers!“ Raymon Keane, The Times

  „Am folosit tehnicile lui Tony Buzan în ultimii zece ani; mă ajută extraordinar de mult în scrierea cărţilor şi în procesul creativ.“ Deepak Chopra

  „Buzan le arată managerilor cum să-şi acceseze energiile creative.“ Forbes Magazine

  Tony Buzan este un autor englez renumit pentru succesul pe care l-au avut cărţile sale, în care a reinventat şi elaborat conceptul de hărţi mentale. Are, în mod regulat, apariţii la TV şi susţine seminarii pe tot mapamondul. Lucrările sale au fost primite foarte bine de către public, fiind tipărite în peste 100 de ţări şi traduse în mai mult de 30 de limbi. Figură influentă a literaturii motivaţionale, Buzan a abordat, de asemenea, teme precum coeficientul geniului („genius quotient“), inteligenţa spirituală, memorie, creativitate şi citire rapidă. Este preşedinte şi fondator al Brain Foundation şi Brain Trust Charity, precum şi al unor campionate „ale minţii“ — World Memory Championships şi World Championships of the Brain, Mind Body Spirit Festival şi Mind Sports Olympiad, toate promovând antrenarea funcţiilor cognitive şi a euristicii mentale.

  Barry Buzan, fratele lui Tony Buzan, predă la Facultatea de Studii Inter­naţionale din cadrul London School of Economics şi are o bogată carieră academică. Printre lucrările publicate de el, amintim: Anticipating the Future (1988, scris în colaborare cu Gerald Segal), The Logic of Anarchy (1993, scris împreună cu Charles Jones şi Richard Little), Identity, Migration and the New Security Agenda in Europe (1993, cu Ole Waever, Morten Kelstrup şi Pierre Lemaître) şi multe altele.


Autor: Tony Buzan, Barry Buzan
ISBN: 9786065880481
Editura: Curtea Veche
Anul publicării: 2012
Pagini: 400Format: 13,20 × 20,00 cm
Categoria: Medicina ( Carti de specialitate )