Gramatica limbii romane in scheme, volumul II – PARTEA DE EXERCITII ( Maria Ticleanu ) Ed. a X-a

0
(0)

Gramatica limbii romane in scheme, volumul II - PARTEA DE EXERCITII ( Maria Ticleanu ) Ed. a X-a

Gramatica limbii romane in scheme, volumul II – PARTEA DE EXERCITII ( Maria Ticleanu ) Ed. a X-a
Metoda didactica folosita este clasica: fixarea si sistematizarea cunostintelor intr-o viziune proiectiva imagistic, menita sa prezinte elementele de baza si sa evidentieze raporturile si interactiunile lor in procesul analizei, cu determinarea componetelor unitare ale intregului. Exercitiile care au insotit partea teoretica au cunoscut, de la etapa la etapa, o permanenta adaptare la cerintele unitatilor scolare, fie ele de nivel preuniver-sitar sau universitar. Putem astfel constata, in aceasta faza, ca ele, exercitiile, sunt adecvate orientarii si nivelului la zi. Am putea spune, fara falsa modestie, ca feedback-ul, de care suntem interesati permanent, este multumitor si ca tot mai multi utilizatori, profesori si candidati la admitere, se declara satisfacuti, gasind aici o metoda de lucru adecvata, varietate si grad de dificultate echilibrat; intr-un cuvant un auxiliar eficient si potrivit nivelului cerintelor.

Suntem mereu recunoscatori profesorilor nostri care au avut grija sa ne invete nu numai sa stim, dar si cum sa oferim din cunostintele noastre altora, lucru pe care l-am facut sub indrumarea lor nemijlocita.

Profesorul nostru, academicianul Gabriel Tepelea, ne-a privit cu incredere si ne-a incurajat sa publicam. In prefata la prima editie, profesorul scria:”Lucrarea nu este si nu poate fi o descriere integrala a structurii gramaticale a limbii romane si nici nu constituie o contributie originala a studiului acesteia, dar ii revine meritul de a fi abordat intr-o viziune proprie, aspecte ale studierii limbii, utile celor preocupati de cunoasterea, in amanunt, a problemelor gramaticii romanesti. in consecinta, o recomand calduros editurii si publicului larg romanesc”.

Prefata profesorului a insotit toate editiile aparute in timpul vietii sale, ca o garantie ca lucrarea noastra are continut si poate fi folosita cu incredere in pregatire. Or, sa faca aceasta recomandare un academician, n-a fost putin lucru si-i multumim si astazi, cand el nu mai este, iar cartea confirma croindu-si drum spre utilizatori.

Profesorul n-a gresit si nici nu putea gresi de la inaltimea academica la care se situa.

Cea de a zecea editie a avut la baza nevoia resimtita de un segment al populatiei scolare de a beneficia de mai multe exercitii de tip testgrila.

De aceea am fragmentat-o. Primul volum ramane cu partea teoretica binecunoscuta, generand atractia de pana acum a celor interesati, iar cel de-al doilea, semnificativ imbogatit cu exercitii noi, pastreaza aceeasi organizare a materiei si pune la dispozitie teste menite sa conduca la eliminarea oricaror confuzii si neclaritati. In felul acesta, cei interesati de mai multe si variate incercari, dar care si-au asigurat baza teoretica din alte surse si nu beneficiaza de suficiente exercitii, pot folosi oferta din volumul al doilea sau pot apela pentru clarificari si la sursa de pregatire oferita de noi in volumul intai.

Editia a noua apare in continuare ca si pana acum, dar cu completari si cu eliminarea unor inadvertente datorate reconsiderarilor aparute intre timp la nivel academic, iar altele, interpretarii ambigue de care ne facem raspunzatori in mod nemijlocit.

Editia a X-a, revazuta si adaugita recomandat pentru Academia de Politie
Anul aparitiei: 2016
Nr. pagini: 156Vezi și alte cărți: Academia de Politie


Autor: Dumitru Ticleanu
ISBN: 9786067780710
Editura: Hoffman
Anul publicării: 2016
Pagini: 270Format: A5
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.