Ghid de formule in statistica – Elena-Maria Biji

Ghid de formule in statistica - Elena-Maria Biji

Ghid de formule in statistica – Elena-Maria Biji
     Lucrarea “Ghid de formule in statistica”, alcatuita de un colectiv de cadre didactice universitare, reprezinta o sinteza a disciplinei de Statistica si un ghid util pentru studentii si specialistii care utilizeaza statistica in analiza fenomenele si procesele social-economice. Utilizarea metode si modele statistice, este necesara fundamentarii deciziilor in probleme de management si marketing, precum si la elaborarea programelor de dezvoltare economica durabila, pe termen scurt, mediu si de lunga durata.
Pornind de la aceste obiective materialul de fata este structurat pe doua parti repartizate in prima parte pe capitole de Statistica Teoretica – metode si modele cu valabilitate generala pentru studierea statistica a fenomenelor social economice – si in cea de a doua parte pe Statistica Macroeconomica, Statistica Comertului Interior, Statistica Afacerilor Economice Internationale si Statistica Turismului.
Succesiunea logica a abordarii statistice a fenomenelor complexe, de la particular la general ii ajuta pe cei ce folosesc acest,, memorator de formule” la gasirea modelelor celor mai adecvate de calcul si analiza statistica a fenomenelor studiate independent sau in interdependenta dintre factori si efecte. 
Selectia tematicilor, aspectelor teoretice si a formulelor de calcul au avut in vedere utilizarea rapida si eficienta a instrumentarului statistic in cazul studiului realitatii economice si luarii deciziilor curente si de perspectiva.
Selectia formulelor de calcul s-a facut pornind de la treptele cunoasterii statistice – observarea (culegerea) datelor statistice, prelucrarea si obtinerea indicatorilor statistici, analiza si interpretarea datelor pentru elaborarea concluziilor statistice si a fundamentarii calculelor de prognoza – si de la particularitatile domeniului de aplicare.
Prin rolul pe care-l are statistica in pregatirea, in deosebi a economistilor, aceasta lucrare poate fi considerata un ghid pentru utilizarea corecta a metodelor de prelucrare a datelor statistice in vederea interpretarii fenomenelor complexe care se manifesta variabil in timp, in spatiu si ca forma de organizare.
Autorii multumesc, celor care prin propuneri si sugestii pot contribui la imbunatatirea continutului si calitatii acestei lucrari.
Autorii


Autor: Elena-Maria Biji, Eugenia Lilea, Emilia Gogu, Gabriela Claudia Bentoiu
ISBN: 9786062805852
Editura: Universitara
Anul publicării: 2017
Pagini: 140
Categoria: Dictionare, ghiduri si carti bilingve