Gap-Fill Test 02. Tica Temerarul si eroii antici, limba germana. CD

Gap-Fill Test 02. Tica Temerarul si eroii antici, limba germana. CD

Suport media: CD

Un test gap-fill (termen provenit din limba engleza) este un exercitiu in care cuvintele (sau literele, sau numere, daca este test matematic) sunt indepartate dintr-un text si inlocuite cu spatii. Cursantul trebuie sa umple fiecare spatiu cu cuvantul (sau litera, numar etc.) lipsa sau cu unul adecvat.

„Tica Temerarul si eroii antici”, varianta de limba germana, este un test gap-fill, dar il putem asemui si cu un joc puzzle inedit, foarte amuzant dar si educativ, recomandat utilizatorilor de varsta prescolara si celor din clasele primare. Jucand, acestia isi imbogatesc cunostintele de limba germana, cultura generala, isi exerseaza memoria vizuala, atentia distributiva, viteza de reactie si spiritul de competitie. Jocul a imprumutat numele povestii care il insoteste si care reprezinta premiul oferit micului competitor, daca acesta termina nivelul ales. Premiul poate fi acordat in intregime sau numai partial, in functie de modul in care s-au respectat conditiile impuse.

Jocul poate fi parcurs pe trei niveluri de dificultate, premiul oferit la terminarea jocului fiind dimensionat conform nivelului ales. Interactivitatea, continutul foarte bogat in sunet si imagini deosebite, cat si comentariile lui Toby, simpaticul personaj care asista joaca, atrag mult copilul, iar jocul isi atinge scopul educational, fara ca micul utilizator sa perceapa acest fapt ca „invatare”.


Autor