Fundametnte privind elaborarea unei lucrari stllntirice

0
(0)

Fundametnte privind elaborarea unei lucrari stllntirice

Lucrarea reuneste notiunile de baza necesare in domeniul cercetarii stiintifice. Acestea sunt prezentate, explicate si exemplificate pe intelesul tuturor celor care doresc sa elaboreze o lucrare stiintifica, cel putin la standarde minimale.

Volumul „Fundamente privind elaborarea unei lucrari stiintifice” este structurat pe patru capitole distincte.

Primul capitol ajuta cititorul sa se familiarizeze cu notiunile de baza despre cercetare, in general si despre cercetarea stiintifica, in special, principalele tipuri de cercetari si parametrii tehnici cu care un cercetator lucreaza pe parcursul intregului proces de cercetare.

Capitolul al doilea este rezervat prezentarii si explicarii intregului proces de cercetare si etapelor principale care se recomanda a fi parcurse in cadrul unui demers elementar de cercetare.

Capitolul al treilea contine structura standard a unei lucrari stiintifice, care este explicata si exemplificata, astfel incât fiecare persoana, indiferent de  nivelul de cunoastere in domeniul cercetarii, sa poata sa inteleaga in ce consta o astfel de lucrare, ce trebuie sa faca si mai ales cum poate sa desfasoare un proces sistematic si coerent de cercetare in urma caruia sa rezulte o lucrarea stiintifica interesanta, valoroasa, originala si care sa contribuie semnificativ la teoria si practica dintr-un domeniu sau din mai multe domenii conexe.

Capitolul al patrulea ofera un exemplu de lucrare stiintifica supusa atentiei cititorilor pentru analiza. Prin intermediul acestui exemplu, pot fi identificate si analizate notiunile cu care se lucreaza in domeniul cercetarii, asa cum acestea au fost utilizate de un cercetator implicat intr-un proces distinct de cercetare.

Astfel, cititorul poate identifica aspectele pozitive si negative ale lucrarii si ale procesului de cercetare si are posibilitatea sa formuleze argumente punctuale si propuneri clare de imbunatatire a lucrarii analizate si a procesului de cercetare in ansamblul lui.


Autor: Armenia Androniceanu
ISBN: 9786062805579
Editura: Universitara
Anul publicării: 2017Ediția: I
Pagini: 164
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.