Focul din casa – Kamila Shamsie

0
(0)

Focul din casa - Kamila Shamsie

Traducere din limba engleza si note de Sinziana Dragos
Women’s Prize for Fiction 2018
„Romanul Kamilei Shamsie, nominalizat la Man Booker Prize in 2017, este o adaptare indrazneata a Antigonei lui Sofocle. Focul din casa pastreaza temele tragediei antice: nesupunere civica, fidelitate si lege. O poveste ingenioasa si exploziva, in care tensiunea atinge cote maxime si care se incheie cu una dintre cele mai memorabile scene din romanele acestui secol.” (The New York Times)
„Un roman bulversant, plin de rasturnari de situatie.” (The Washington Post)
„Toate romanele Kamilei Shamsie sunt absolut impresionante si abordeaza probleme morale complexe, oferind genul de lectura plina de satisfactii la care spera cei mai multi dintre noi cind aleg un roman.” (San Francisco Chronicle)

Kamila Shamsie s-a nascut in 1973, in Pakistan, intr-o familie de scriitori. A debutat in 1998, cu romanul In the City by the Sea, distins la un an dupa aparitie cu Premiul pentru Literatura acordat de prim-ministrul pakistanez. I-au urmat romanele Salt and Saffron (2000), elogiat de critica literara si foarte bine primit de public, si Kartografie (2002), pentru care a obtinut Premiul Patras Bokhari al Academiei de Litere din Pakistan. In 2005 i-a aparut romanul Broken Verses, urmat, in 2009, de Burnt Shadows si, in 2014, de A God in Every Stone. Kamila Shamsie a copilarit la Karachi, apoi si-a impartit timpul intre Karachi si Londra, ocazional predind scriere creativa la Hamilton College din New York. In prezent locuieste la Londra, avind dubla cetatenie. La Editura Polirom a aparut romanul Kartografie (2014).


Autor: Shams
ISBN: 9789734680856
Editura: Polirom
Anul publicării: 2020
Pagini: 292
Categoria: Romane

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.