Fizica. Manual clasa a VIII-a – Victor Stoica, Corina Dobrescu, Florin Maceseanu, Ion Bararu

Fizica. Manual clasa a VIII-a - Victor Stoica, Corina Dobrescu, Florin Maceseanu, Ion Bararu

Noutatea absoluta adusa de acest manual, realizat in conditii grafice remarcabile, este accesibilitatea lui. Este sigur ca elevii vor fi atrasi de fizica pe care autorii o prezinta, pe intelesul tuturor, ca pe o colectie de procese si fenomene deosebit de interesante, prezente in lumea observabila.

Manualul propune elevilor un numar mare de experimente – care se pot realiza cu materiale accesibile si care incurajeaza activitatea pe grupe de elevi.

Prin prezentarea aspectelor de optica, ce explica, de exemplu, functionarea ochiului, manualul dovedeste valente inter- si transdiciplinare, punand in lumina caracterul de stiinta integratoare al fizicii, pentru toate stiintele naturii.

O caracteristica a manualului – foarte utila din punct de vedere didactic – este ca fiecare unitate de invatare este finalizata cu un numar de probleme, un test de evaluare si unul de autoevaluare. Aceste teste, numeroase si interesante, pot ajuta elevii in aprecierea propriei evolutii pe calea studiului fizicii.


Autor: Victor Stoica, Corina Dobrescu, Florin Maceseanu, Ion Bararu
ISBN: 9786060760108
Editura: Art Klett
Anul publicării: 2020
Pagini: 144
Categoria: Manuale scolare