Etapele constructiei copilului si rolul parintilor – Claude Halmos

0
(0)

Etapele constructiei copilului si rolul parintilor - Claude Halmos

Copiii nu sunt nici niste adulti in miniatura, nici niste bebelusi debili. Pe langa iubire, ei au o nevoie vitala de limite si de reguli.
Cum crestem? Cum trecem de la starea de sugar la aceea de adult pe deplin dezvoltat si civilizat? Aceasta evolutie decurge dintr-un proces „natural“ sau necesita implicarea parintilor? Este de preferat o educatie bazata pe comunicare sau una punitiva si riguroasa? Exista o tendinta spre delincventa pe care am putea sa o depistam inca din copilarie? Iata tot atatea intrebari la care lucrarea de fata ofera raspunsuri.
Bazandu-se pe opera psihanalistei Francoise Dolto, autoarea ne prezinta in detaliu si intr-un limbaj accesibil tuturor modul in care se dezvolta copilul, diversele etape ale formarii sale psihice, de la momentul conceperii si pana la finalul adolescentei si, mai ales, rolul determinant pe care il au parintii de-a lungul acestor ani. Prin prisma experientei sale de psihanalist, autoarea explica aici, prin exemple concrete, ca trecerea copilului de la o etapa la alta nu poate avea loc fara ajutorul parintilor. Iesind din alternativele considerate de unii inevitabile – ori vorbim cu copiii, ori le fixam limite – Claude Halmos arata ca rolul parintilor este tocmai acela de a imbina ambele actiuni, deci de a discuta cu copiii si de a le impune limite, la fiecare varsta.
Formata la scoala renumitei psihanaliste Francoise Dolto, precursoarea psihologiei infantile in Franta, Caude Halmos este o cunoscuta specialista pe probleme de violenta si abandon infantil, autoare a numeroase publicatii de pedopsihologie. Din 1998 colaboreaza cu revista Psychologie magazine, unde, printre altele, raspunde la intrebarile trimise la redactie de copii.


Autor: Claude Halmos
ISBN: 9786068560519
Editura: Philobia
Anul publicării: 2016
Pagini: 344
Categoria: Medicina ( Carti de specialitate )

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.