Enciclopedie Horror (Vol. II D-G) – Lucia-Alexandra Tudor, Florin-Mircea Tudor

Enciclopedie Horror (Vol. II D-G) - Lucia-Alexandra Tudor, Florin-Mircea Tudor

Enciclopedie Horror (Vol. II D-G) – Lucia-Alexandra Tudor, Florin-Mircea Tudor 
Dintre articole:
dark fantasy, August Derleth, diavol, dinosaur, Doc Savage, Arthur Conan Doyle, Dracula, Daphne Du Maurier, fantoma, film horror, Terence Fisher, Frankenstein, frumoasa si bestia, Lucio Fulci, Fu Manchu, giallo, Godzilla, golem, gore, gotic.
Al doilea volum (literele D – G) al ‘Enciclopediei Horror’ ofera un studiu original al fenomenului horror in literatura si film. Punctul de plecare a fost recunoasterea importantei personalitatilor discutate, a aportului adus la dezvoltarea genurilor horror si dark fantasy, a popularitatii de care s-au bucurat printre cititori si spectatori. Au fost selectate personalitati clasice, dar au fost inclusi si autori, regizori sau actori care, desi s-au afirmat in genurile politist, thriller, pulp, science fiction, fantasy, au contribuit, cu cel putin o creatie de valoare, la domeniile in discutie. S-au prezentat si o serie de teme, motive, simboluri sau personaje esentiale pentru genurile abordate.
Materialul prezentat are o structura bine determinata. Pentru scriitori: date biografice, caracterizare generala, opera, analiza unor lucrari esentiale, ecranizari, traduceri in limba romana, referinte critice. Pentru regizori, actori si tehnicieni: date biografice, caracterizare generala, filmografie (inclusiv casetele tehnice respective). Pentru teme, motive, simboluri si personaje: principale creatii in literatura (autori, influente), traduceri in limba romana, filmografie, referinte critice.
Prin informatiile oferite, atit publicului larg cit si specialistilor in domeniu, aceasta ‘Enciclopedie Horror’ (planificata in cinci volume) este – in Romania – o aparitie editoriala de exceptie.


Autor: Lucia-Alexandra Tudor, Florin-Mircea Tudor
ISBN: 9789736118692
Editura: Institutul European
Anul publicării: 2013
Pagini: 318
Categoria: Dictionare