Ei. Aventuri cu extremisti – Jon Ronson

Ei. Aventuri cu extremisti - Jon Ronson

Personajele principale ale investigatiei lui Ronson – fundamentalisti islamici, neonazisti sau membri ai Ku Klux Klanului – au in comun convingerea ca lumea este condusa de o societate secreta, dintr-o camera aflata nu se stie unde. Fara sa scape din vedere efectele fanatismului acestor oameni, jurnalistul britanic incearca sa gaseasca acea presupusa societate invaluita in mister, sau cel putin sa inteleaga de unde vine credinta lor ca istoria e o imensa conspiratie.
In calatoria lui, Ronson ajunge sa fie urmarit de barbati cu ochelari fumurii, sa fie demascat drept evreu intr-o tabara de antrenament jihadista sau sa vada directori de multinationale si diversi politicieni participand la un bizar ritual pagan in padurile din nordul Californiei.

"Cartea e cand infricosatoare, cand hilara. Atitudinea relaxata, marca inregistrata a lui Ronson, este o incantare." The Independent
"O aventura picaresca amuzanta – care se citeste la modul compulsiv -, printr-o lume dosnica paranoida." Louis Theroux, The Guardian

"Pentru cartea asta, Ronson a reusit sa se apropie de cativa grei ai unor miscari cu agende si convingeri foarte diferite, dar unite de extremismul si de virulenta cu care le sustin. A fost, printre altele, acasa la Thom Robb, mare maestru de cavaleri la Ku Klux Klan, si a petrecut timp cu Omar Bakri, fundamentalist musulman sustinator al lui Bin Laden. Impreuna cu Alex Jones (care pe-atunci n-avea deloc notorietate), fondatorul InfoWars, acum faimos site de conspiratii si fake news, a incercat sa se infiltreze la o intalnire a „grupului Bilderberg”, despre care se crede ca ar fi o organizatie exclusivista de oameni influenti si bogati, aflata in miezul multor teorii conspirationiste." Citeste un fragment in avanpremiera pe Scena9. 

De acelasi autor la Editura ART:
Umilirea publica in epoca internetului
Testul psihopatului. O calatorie prin industria nebuniei


Autor: Jon Ronson
ISBN: 9786067106459
Editura: Art
Anul publicării: 2020
Pagini: 368
Categoria: Beletristica