Educatie sociala, manual pentru clasa a VI-a – Daria Daniela Lupsa

0
(0)

Educatie sociala, manual pentru clasa a VI-a - Daria Daniela Lupsa

Aceasta disciplina isi propune sa faca o incursiune in lumea diversitatii culturale prin dezvoltarea cunoasterii celuilalt, a istoriei sale, a traditiilor si a spiritualitatii sale, cu alte cuvinte se refera la deprinderea de a convietui in armonie.
Pentru aceasta vom invata ce principii si ce valori sunt necesare ca sa traiesti intr-o societate interculturala si ce se intampla atunci cand acestea nu sunt respectate.
Ca sa evitam neintelegerile sau conflictele trebuie sa cooperam, sa comunicam eficient, sa purtam un dialog intercultural de pe pozitii de egalitate si, nu in ultimul rand, sa ne manifestam ca persoane active, responsabile, flexibile, tolerante, solidare.
Aceasta disciplina ne va ajuta sa ne implicam activ in viata scolii, a comunitatii si, prin intermediul unor proiecte de tip Cetateanul, sa contribuim la solutionarea unor probleme ale comunitatii locale ce presupun o politica publica.
lata cateva tipuri de proiecte pe care le putem realiza impreuna in acest an scolar: Personalitati locale care ilustreaza diversitatea interferentelor culturale; Istorie locala – minimonografii ale interculturalitatii; Traditii sarbatori locale; Participarea civica a minoritatilor si/sau a imigrantilor; O problema/Probleme privind relatiile si comunicarea interculturala si nu numai acestea.
Cuprins:
Introducere
Prezentarea manualului
Unitatea de invatare 1 – Caracteristici ale societatii contemporane
Unitatea de invatare 2 – Valori si principii ale societatii interculturale
Unitatea de invatare 3 – Persoana in societatea interculturala
Unitatea de invatare 4 – Proiectul educational
Recapitulare /  (Auto) Evaluare finala
Calendar intercultural
Biologie selectiva


Autor: Daria Daniela Lupsa
ISBN: 9786063108907
Editura: Didactica si Pedagogica
Anul publicării: 2019
Pagini: 104
Categoria: Manuale scolare

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.