Educatie sociala, manual pentru clasa a V-a – Elena Lupsa

0
(0)

Educatie sociala, manual pentru clasa a V-a - Elena Lupsa

Educatia sociala este o disciplina de studiu noua, dar care vine in continuarea, completarea si dezvoltarea competentelor formate prin studiul Educatiei civice in clasa a IlI-a si clasa a IV-a.
Scopul introducerii acestei discipline noi in curriculumul invatamantului gimnazial este acela de a asigura dezvoltarea integrala a personalitatii fiecaruia dintre voi, contribuind la formarea competentelor cheie pentru calitatea de cetateni responsabili si pentru educatia pe parcursul intregii vieti.
Educatia sociala incearca astfel, la nivelul clasei a V-a prin Gandire critica si drepturile copilului, sa va stimuleze interesul pentru problematica drepturilor copilului, a protejarii si promovarii acestora, totul prin intermediul unei reflectii critice asupra lor.
La clasa a Vl-a, Educatia sociala va va propune o tematica centrata pe Educatia interculturala. Demersul va urmari formarea voastra ca persoane capabile sa valorizeze propria cultura si sa aprecieze pozitiv diferite alte culturi ce se regasesc intr-o societate interculturala, asa cum sunt societatile contemporane, inclusiv societatea romaneasca.
La clasa a Vll-a, Educatia sociala va aduce in centrul preocuparilor voastre Educatia pentru cetatenie democratica, prin intermediul careia veti dobandi competente noi si le veti dezvolta pe cele dobandite in invatamantul primar cu privire la functionarea statului democratic, a statului de drept si mai ales la formarea voastra ca cetateni activi.
Veti finaliza studiul Educatiei sociale in clasa a Vlll-a, cu Educatia economico-financiara, in cadrul careia va veti putea descoperi si dezvolta spiritul de initiativa si de antreprenoriat, dar si competentele care sa va permita sa adoptati responsabil decizii care privesc aspectele economice si financiare ale unui cetatean activ.
In sinteza, prin intermediul Educatiei sociale vei reusi sa te dezvolti ca persoana, sa valorifici creativ potentialul de care dispui, iar acest lucru, cu atat mai important, impreuna cu ceilalti, intr-o societate preocupata de toti membrii sai. 
Nr. de pagini: 88


Autor: Elena Lupsa
ISBN: 9786069950098
Editura: Corvin
Anul publicării: 2017
Pagini: 88
Categoria: Manuale scolare

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.