Economia. Ghidul utilizatorilor – Ha Joon Chang

0
(0)

Economia. Ghidul utilizatorilor - Ha Joon Chang

In acest Ghid al utilizatorilor, Ha-Joon Chang explica pe intelesul tuturor cum functioneaza economia. Spre deosebire de multi economisti care pretind ca exista un singur mod de„a face” stiinte economice, Chang descrie mai multe teorii economice, de la cea clasica la cea keynesiana si noua economie institutionalista, dezvaluindu-le punctele slabe si punctele tari. Dintr-o perspectiva mai putin intilnita in manualele de economie clasice, el trateaza teme precum viitorul zonei euro, inegalitatea in China, starea industriei americane sau dezvoltarea economica bazata pe servicii si ne ofera sfaturi cu ajutorul carora putem depasi dificultatile economice din viata de zi cu zi.

Din cuprins:

De ce sa-ti bati capul? – De ce trebuie sa inveti economie? – De la acul cu gamalie la PIN – Capitalismul intre 1776 si 2014 – Dramatis personae – Cine sint actorii economici? – Cit vreti sa faca? – Productia totala, venitul si fericirea – Cum creste gradina dumneavoastra? – Lumea productiei – Sa moara capra lui Boris – Inegalitate si saracie – Leviatanul sau regele-filozof? Rolul statului – „De toate din abundenta” Dimensiunea internationala

Ha‑Joon Chang sustine cursuri de economia dezvoltarii la University of Cambridge, Marea Britanie. Printre cele mai cunoscute volume ale sale se numara Kicking Away the Ladder: Development Strategy in Historical Perspective (2002, carte distinsa cu Premiul Myrdal), Globalization, Economic Development and the Role of the State (2003), Reclaiming Development: An Alternative Economic Policy Manual (in colab., 2004). In 2005 a fost distins cu Premiul Leontief pentru progresele aduse gindirii economice. De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut 23 de lucruri care nu ti se spun despre capitalism (2011) si Samaritenii cei rai. Mitul liberului schimb si istoria secreta a capitalismului (2012).


Autor: Ha-Joon Chang
ISBN: 9789734645886
Editura: Polirom
Anul publicării: 2014
Pagini: 256Format: 160×235 mm.
Categoria: Stiinte Economice

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.