E bine sa stii! Despre boli si tratamentul lor, pe intelesul tuturor – Leonard Azamfirei

E bine sa stii! Despre boli si tratamentul lor, pe intelesul tuturor - Leonard Azamfirei

E bine sa stii! mai multe despre sanatate, prevenirea imbolnavirilor si despre boala cat mai devreme, pana cand aceasta nu devine atat de grava, incat nu mai poate fi tratata. Spre acest precept ne indeamna autorul in acest adevarat „tratat de medicina preventiva si curativa”, scris pe intelesul tuturor.
Ceea ce reuseste autorul cu prisosinta este adaptarea limbajului medical, inevitabil asociat cu o terminologie specifica, la stilul adecvat intelegerii de catre toti, indiferent de gradul de cultura.
In cuprinsul cartii sunt trecute in revista angina pectorala, infarctul miocardic, infectiile, cancerul, diabetul, agresiunile din mediul extern etc.
De un real interes sunt notiunile de prim ajutor in diferite stari de urgenta – stop cardiac, intoxicatii, accidente etc.
Un intreg capitol este consacrat aspectelor de etica medicala, cu probleme la ordinea zilei, intens dezbatute in lumea medicala si in mass-media, respectiv eutanasia, transplantul de organe si clonarea. In subimpartirea dedicata „capcanelor” medicinei neconventionale, autorul pledeaza pentru o armonie inteligenta intre medicina alopata si cea neconventionala, alternativa.
Capitolul despre „relatia cu lumea medicala„ prezinta o importanta deosebita in ce priveste cooperarea armonioasa medic-pacient.
Cartea se incheie cu un „ghid de interpretare a analizelor medicale uzuale” foarte bine-venit.


Autor: Leonard Azamfirei
ISBN: 9789731016696
Editura: Viata si sanatate
Anul publicării: 2020
Pagini: 384
Categoria: Medicina ( Carti de specialitate )