E-Agora. Impactul noilor tehnologii asupra dezvoltarii dreptului. Participarea electronica directa a cetateanului la procesul legislativ – Nicolae Pana

0
(0)

E-Agora. Impactul noilor tehnologii asupra dezvoltarii dreptului. Participarea electronica directa a cetateanului la procesul legislativ - Nicolae Pana

Alaturand conceptele clasice noilor realitati sociale, prezenta lucrare analizeaza si expune transformarile ce redefinesc rolul politic al individului in societate si in procesul legislativ.

Avand in vedere influenta incontestabila a tehnologiei contemporane atat asupra comportamentului uman cat si asupra proceselor cognitive individuale, nu putem ignora posibilitatile pe care aceasta le ofera cetatenilor pentru a reorganiza mecanismele de elaborare si adoptare a politicilor publice. Referitor la impactul noilor tehnologii asupra societatii, in ansamblu, si asupra indivizilor, in particular, nu putem afirma ca exista o opinie unitara, ideile se impart intr-o serie de orizonturi paralele fara puncte de congruenta unanim acceptate, care vor fi validate sau demontate in viitor, cand efectele vor fi clare si vor putea fi studiate.

Agora vs. E-agora. Asa cum Agora antica dispunea de doua functii, aceea de piata fizica in care se intalneau cetatenii dar si un mod de corelare si amalgamare a opiniei publice in acte normative aplicabile erga omnes, la fel E-agora converge spre o idealizare a opiniei publice care are printre finalitati si pe aceea de a forma opinii, crezuri si, intr-un final, acte juridice.

***

Prezenta monografie constituie teza de doctorat sustinuta in anul 2019 la Universitatea Carlos III de Madrid, Spania, avandu-l ca director coordonator pe dl. profesor universitar doctor Jose Manuel Rodriguez Uribes, renumit filosof al dreptului si om politic.

Pe durata studiilor de doctorat autorul a derulat proiectul litc. eu. com care a reunit universitati din Romania (Universitatea Danubius din Galati si Universitatea Tibiscus din Timisoara), universitati europene (Universitatea Las Palmas de Gran Canaria si Universitatea Vanvitelli de Napoli) si Asociatia Internationala LEGALITC.

Teza de doctorat contine un rezumat si concluzii in limba engleza si limba romana, precum si o serie de anexe care constituie bazele programului de master Dreptul Comunitatilor Virtuale infiintat prin proiectul ERASMUS+ – Litc. eu. com. Proiectul de master se deruleaza sub atenta obladuire a domnului rector al Universitatii Danubius-profesor de drept, doctor Andy Pusca.


Autor: Nicolae Pana
ISBN: 9786062716493
Editura: Hamangiu
Anul publicării: 2020
Pagini: 488
Categoria: Carti drept

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.