Dreptul Uniunii Europene. Jurisprudenta si legislatie – Daniel-Mihail Sandru

0
(0)

Dreptul Uniunii Europene. Jurisprudenta si legislatie - Daniel-Mihail Sandru

Prezentul curs universitar, grefat pe cercetarea doctorala publicata anterior, surprinde o parte din evolutia si actualitatea dreptului Uniunii Europene. Am incercat sa sistematizam principalele institutii si concepte ale dreptului unional, in special am pus accentul pe rolul Curtii de Justitie a Uniunii Europene facand trimitere la jurisprudenta pertinenta. Am utilizat o mica parte din bibliografia dedicata dreptului Uniunii, incercand sa elaboram o introducere minimala in acest domeniu.

Lista bibliografica contine lucrari care trebuie consultate ca intrumente de lucru in materie si care ar trebui avute in vedere in orice lucrare de cercetare stiintifica.

Anul 2011 a reprezentat pentru dreptul Uniunii  Europene al doilea an scurs de la intrarea in vigoare a Tratatului de Lisabona, dar si momentul in care recentul document si-a dovedit limitele fata de evolutiile economice (criza economica si financiara), dar si politice. Reuniunile Consiliului European de la finalul anului 2011 au fost  marcat de discutiile privind refomarea „constitutionala” a Uniunii Europene, prin modificarea Tratatului de la Lisabona. Si aceasta intr-un context in care in anul 2010 se sustinea uneori ca tratatul a fost incheiat pentru a ramane nemodificat (in esenta) intr-un orizont temporal mai mare.


Autor: Daniel-Mihail Sandru
ISBN: 9786065913400
Editura: Universitara
Anul publicării: 2012
Pagini: 253
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.