Dreptul familiei. Bibliografie selectiva – Ciprian Raul Romitan

0
(0)

Dreptul familiei. Bibliografie selectiva - Ciprian Raul Romitan

Lucrarea Dreptul familiei. Bibliografie selectiva se dovedeste a fi, in primul rand, un sprijin si un instrument in cercetarea stiintifica, in activitatea didactica, precum si in practica de zi cu zi. In al doilea rand, lucrarea oglindeste evolutia istorica a relatiilor de familie din tara noastra, putand fi urmarite si posibilele sau eventualele influente externe determinate de evolutia istorica sau de factorii politici, sociali ori economici care au fluctuat de-a lungul vremurilor.

Cercetand volumul de fata ne putem da seama ca secolul al XX-lea si inceputul secolului al XXI-lea au reprezentat pentru dreptul familiei o reala „renastere”, nu numai datorita publicarii unor monografii si studii care tratau probleme particulare sau generale (care se regasesc cuprinse in acest indice), ci si datorita faptului ca aceasta perioada a dus la (re)chestionarea naturii insesi a dreptului familiei si, prin aceasta, a naturii si a valabilitatii institutiilor fundamentale ale acestuia.

Criteriile de ordonare a referintelor bibliografice se regasesc pe doua segmente. Primul este cel al ordinii alfabetice a autorilor. Din punct de vedere tematic bibliografia este selectata in contextul principalelor institutii ale dreptului familiei: casatoria, filiatia, adoptia, autoritatea parinteasca si obligatia legala de intretinere.

Utilitatea informativa si aria larga a destinatarilor ofera lucrarii un loc aparte in peisajul publicistic. Dezideratul cuprinderii universului bibliografic reprezentativ al dreptului familiei este optim realizat in aceasta prima editie, care urmeaza a se imbogati in pas cu realizarile stiintifice ale autorilor. Rostul indicelui bibliografic de dreptul familiei este de a fi, intre altele, memoria timpului juridic.
Prof. univ. dr. Calina Jugastru


Autor: Ciprian Raul Romitan
ISBN: 9786063906138
Editura: Universul Juridic
Anul publicării: 2020
Pagini: 332
Categoria: Carti drept

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.