Dreptul educatiei fizice si sportului – Mircea Moldovan

0
(0)

Dreptul educatiei fizice si sportului - Mircea Moldovan

  Prezenta lucrare, realizata pe baza unei experiente universitare de mai multi ani, reprezinta o incercare de a prezenta materia ampla, complexa si tehnica a ceea ce noi dorim sa consacram sub denumirea de „drept al educatiei fizice si sportului”. Este o carte cu rol de pionierat in literatura juridica din tara noastra prin faptul ca incearca sa furnizeze tuturor celor interesati – studenti, juristi, specialisti in educatie fizica si sport etc. – informatii pertinente asupra acestui domeniu juridic nou. Lucrarea isi propune investigarea cadrului institutional de organizare si functionare a educatiei fizice si sportului, prezentand, intr-un tablou cat mai riguros, regulile de drept care guverneaza, in Romania, acest tip de activitati.
Fara a avea pretentia unei abordari exhaustive, prezentul demers stiintific s-a nascut din dorinta de a realiza o monografie a normelor de drept ce guverneaza in prezent domeniul educatiei fizice si sportului, monografie care sa grupeze, sa identifice, sa explice si sa descrie cat mai fidel regimul juridic general aplicabil acestui domeniu: particularitatile, institutiile, mecanismele specifice educatiei fizice si sportului.

Este, credem, o lucrare cu caracter interdisciplinar. Ea va furniza specialistilor in educatie fizica informatii necesare din domeniul dreptului, iar cititorilor cu formatie profesionala juridica informatii privind educatia fizica si sportul, in complexitatea lor, ceea ce ii va ajuta sa inteleaga mai bine atat nevoile de reglementare specifice domeniului, cat si impactul normelor de drept asupra realitatii activitatilor motrice.


Autor: Mircea Moldovan
ISBN: 9789737286765
Editura: Meteor Publishing
Anul publicării: 2016
Pagini: 672Format: 16.5 x 23.5 cm
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.