Drept privat roman. Editia a III-a – Manuel Gutan

Drept privat roman. Editia a III-a - Manuel Gutan

Orice vizita intr-o biblioteca sau librarie juridica, in Europa continentala, Marea Britanie sau dincolo de ocean, descopera vizitatorului avizat o nesperata surpriza: manualele, tratatele si monografiile dedicate dreptului roman sunt prezente nu doar la sectiunea vechilor colectii rar accesate sau in vechile cataloage cu editii niciodata retiparite, ci se gasesc constant pe rafturile dedicate noilor aparitii.
Acest aspect demonstreaza nu doar actualitatea dreptului roman, dar si faptul ca exista un public constant interesat de aceasta problematica.
Fie ca este vorba despre studentul ce se initiaza timid in alfabetul dreptului privat, fie ca este vorba despre doctrinarul ce studiaza prezentul prin prisma trecutului, fie ca este vorba despre practicianul care evadeaza in spatiul teoriei, pe toti acestia ii uneste constiinta unei perpetue necesitati a studiului dreptului roman.
Manualul de fata incearca sa vina in intampinarea acestei necesitati, sperand sa fie, pentru studenti si nu numai, un instrument util de contact cu un tip de rationament juridic care si-a demonstrat din plin perenitatea.


Autor: Manuel Gutan
ISBN: 9786066730464
Editura: Universul Juridic
Anul publicării: 2013Ediția: 3
Pagini: 312
Categoria: Carti drept