Drept administrativ – Emilia-Lucia Catana

0
(0)

Drept administrativ - Emilia-Lucia Catana

Drept administrativ – Emilia-Lucia Catana 
In acest curs universitar am considerat ca este necesar sa valorificam, in primul rand, rezultatele cercetarii intreprinse in materia dreptului administrativ de profesorii scolilor de drept de prestigiu din tara, intre care evidentiez cu mandrie scoala de drept bucuresteana, in cadrul careia am avut onoarea sa ma formez cu studiile doctorale la doua prestigioase institutii de invatamant superior, Universitatea din Bucuresti si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. 
Lucrarea se raporteaza atat la rezultatele anterioare ale subsemnatei, cat si la experienta acumulata ca practician al dreptului administrativ, anterior si in paralel carierei didactice. Apreciem astfel ca pregatirea viitorilor juristi presupune o solida fundamentare teoretica, necesar a fi corelata cu scopul formarii acestora ca viitori practicieni. In egala masura, am avut in vedere si modul de reflectare si aplicare a legislatiei in practica instantelor judecatoresti, cu predilectie in deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate pe cale recursului in interesul legii si in dezlegarea unor chestiuni de drept. In acest sens, dupa cum se exprima doctrina franceza, citata deseori pe parcursul lucrarii, „jurisprudenta a ocupat intotdeauna un loc important in clarificarea regimului actelor administrative”, actul administrativ fiind, dupa cum este unanim recunoscut, forma juridica principala de realizare a activitatii administratiei publice si o institutie fundamentala a dreptului administrativ. 
Avand in vedere desele modificari legislative in materia obiectului de studiu al dreptului administrativ, ne-am raportat la legislatia in vigoare pana la data predarii lucrarii la tipar, dar si la legislatia si doctrina de drept european (U. E. si drept comparat), aspecte pe care ne propunem sa le dezvoltam, ca si lucrarea in ansamblul sau, in editiile viitoare.


Autor: Emilia-Lucia Catana
ISBN: 9786061806874
Editura: C.H. Beck
Anul publicării: 2017
Pagini: 472
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.