Dictionar General de Sinonime al Limbii Romane

0
(0)

Dictionar General de Sinonime al Limbii Romane

DICTIONAR GENERAL DE SINONIME AL LIMBII ROMANE (DGS)

…lexicografia sinonimica romaneasca nu poate fi comparata, ca valoare stiintifica si ca reprezentare in numar de volume aparute in decursul timpului, cu cea explicativa, enciclopedica, tehnica sau de limbaje speciale.

…autoarele Dictionarului de sinonime al limbii romane (DGS) sunt cercetatori stiintifici principali, doctori in filologie, care au colaborat ca autori la lucrari importante pentru lexicografia explicativa si enciclopedica romaneasca: Dictionarul limbii romane al Academiei (DLR), Dictionarul explicativ ilustrat al limbii romane (DEXI) Dictionar enciclopedic-junior. Pentru activitatea lor stiintifica in domeniul lexicografiei, in cadrul Institutului de Filologie Romana,, A. Philippide" al Academiei Romane, Filiala Iasi, au primit Premiul,, Timotei Cipariu" al Academiei Romane.

De asemenea, au semnat numeroase studii si lucrari de filologie, de istoria gramaticii romane si de istoaria limbii romane.

Dictionar general de sinonime al limbii romane

Dictionarul general de sinonime al limbii romane (DGS), prin numarul mare de cuvinte luate in studiu (74. 673), depaseste ca volum toate celelalte lucrari de lexicografice de acest gen aparute pana in prezent. 

Autoarele si-au propus sa prezinte, pe de o parte, bogatia sinonimica a limbii romane in toate compartimentele ei, aplicand criterii noi si o conceptie proprie in tratarea lexico-semantica a materialului lingvistic, pe de alta parte, transformarile care s-au produs in sinonimia romaneasca, ca urmare a evolutiei stiintelor si tehnicii, dar si a schimbarilor ce au avut loc in realitatile economice si socioculturale romanesti in ultimile decenii.

Dictionar general de sinonime al limbii romane

Dictionarul se adreseaza publicului larg, specialistilor, cercetatorilor, studentilor, elevilor si altor categorii socioprofesionale, dar si celor care doresc sa-si insuseasca mai usor limba romana.

Evidentiind bogatia sinonimiei limbii romane si cuprinzand solutii de diversificare a exprimarii in procesul de comunicare, DGS poate folosi unor cercetari ulterioare in diverse domenii…
Autor: Doina Cobet


Autor: Doina Cobet, Laura Manea
ISBN: 978-997-542-609-1
Editura: Gunivas
Anul publicării: 2018
Pagini: 2110
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.