Cărți în limba română

Dictionar Biografic de Personalitati Feminine – Maggy Hendry

0
(0)

Dictionar Biografic de Personalitati Feminine - Maggy Hendry

DICTIONAR PALGRAVE – MACMILLAN
Aceasta editie a Dictionarului Biografic de Personalitati Feminine include femei care au ajuns pe prima pagina a ziarelor in cei cinci ani care s-au scurs de la precedenta editie, printre care Condoleezza Rice, Nigella Lawson, Paula Radcliffe, Hale Brenda si Tracey Emin. Unele omisiuni notabile au fost corectate. Yoko Ono, de exemplu, era nedreptatita, fiind considerata de obicei drept femeia care a contribuit la dizolvarea formatiei Beatles, dar care s-a dovedit a fi ceea ce a fost dintotdeauna – o desavarsita artista conceptuala. Abordarea istorica a fost extinsa ca urmare a noilor cercetari realizate, iar angajamentul nostru pentru o campanie de promovare la nivel mondial a femeii este la fel de puternic ca in editia precedenta. Avem placerea de a fi inclus militante din Afganistan, Africa, Australia, India, Mexic, Marea Britanie si SUA, printre care, de exemplu, pe eminenta ecologista indiana Vandana Shiva, precum si militante din populatia de rand, cum ar fi Eileen Wani Wingfiekf si Eileen Brown Kampakuta, septuagenare australiene premiate, care se opun testelor nucleare si depozitarii deseurilor nucleare in teritoriile lor ancestrale.

Maggy Hendry a predat in Ghana si a calatorit in India, reusind sa cunoasca in profunzime lupta femeilor, care si-au riscat de multe ori viata pentru convingerile lor. La intoarcerea acasa, ea s-a implicat in schimburi de informatii pentru femeile din intreaga lume. A obtinut o diploma pentru studii africane, a scris carti de pedagogie pentru Africa si a lucrat la mai multe enciclopedii biografice. Lucreaza in prezent la o noua enciclopedie biografica si la un roman istoric.
Jenny Uglow este editor si scriitoare, ocupandu-se de problemele femeilor din anii 1970. Printre cartile sale amintim: The Lunar Men: The Friends who Made the Future si, mai recent, A Little History of British Gardening, precum si biografii ale lui George Eliot, Elizabeth Gaskell si William Hogarth.

CARTEA CONTINE CD  * 2000 de termeni * Instrumente de cautare avansate * Cuprins cu linkuri directe * Referinte dupa data nasterii, data mortii si tara * Ruleaza automat fara nicio instalare * Grafica exceptionala.


Autor: Maggy Hendry
Editura: Semne-Artemis
Anul publicării: 2010
Categoria: Enciclopedii Dictionare si Atlase

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.

Exit mobile version