Despre randuiala fecioarelor si dispretuirea celor lumesti – sf. Leandru

0
(0)

Despre randuiala fecioarelor si dispretuirea celor lumesti - sf. Leandru

Despre randuiala fecioarelor si dispretuirea celor lumesti – sf. Leandru  
„Hristos iti este sot, prieten, partea mostenirii, Domn si Dumnezeu. Hristos este prietenul de care nu trebuie sa te indoiesti, caci El Insusi spune: „Tu esti singura mea iubita” (cf. Cant. 6, 3). Fecioria cere de la Hristos un privilegiu deosebit: fecioara Il poate avea ca mire pe El, Cel inaintea Caruia tremura ingerii. Si ce altceva mai mare ar putea o fecioara sa-I aduca Lui, cand Hristos I S-a dat ca mire? Sotul tau, fecioara, Si-a dat pentru tine sangele Sau ca zestre, cu acesta te rascumpara, cu acesta te-a facut ruda Sa, pentru ca sa nu-ti pierzi fecioria si sa ai rasplata. Ce este mai pretios decat sangele lui Hristos care a rascumparat lumea? Te rog, intoarce-ti privirea de la desertaciunile lumii. Priveste spre cer, unde Se afla Mirele tau." Sfantul Leandru, Arhiepiscopul Sevillei 
Volumul de fata reprezinta prima traducere din limba latina a scrierilor Sfantului Leandru, Arhiepiscopul Sevillei (cca 534-600), cel supranumit „increstinatorul gotilor”, unul dintre cei mai mari sfinti ai Spaniei ortodoxe. 
Alaturi de tratatul sau despre feciorie, cartea cuprinde si traducerea Omiliei sale despre biruinta Bisericii si a marturiilor Sfintilor Parinti care l-au cunoscut pe Leandru.    


Autor: sf. Leandru
ISBN: 9786066665346
Editura: Doxologia
Anul publicării: 2016
Pagini: 168
Categoria: Religie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.