Despre casatorie – Niilo Rasanen, Paivi Rasanen

Despre casatorie - Niilo Rasanen, Paivi Rasanen

.. barbat si femeie i-a creat.

Vreme de doua milenii, Biserica a sustinut in unanimitate ca o casatorie este unirea dintre un barbat si o femeie. Biblia nu este confuza in perspectiva sa asupra casatoriei, ci cat se poate de clara. Atunci de ce este atat de dificil de abordat acest subiect? Sustinatorii parteneriatelor homosexuale au incercat sa revendice institutia casatoriei si pentru cuplurile de acelasi sex si sa obtina acceptarea lor unanima, inclusiv de catre biserica. Neutralitatea de gen consacra existenta unui numar foarte mare de genuri sau a unui adevarat continuum fluid de genuri. Recunoastem in acest demers dorinta de a desfiinta sistemul de gen bazat pe existenta a doua genuri diferite. Deplangem totodata lipsa discernamantului cu care aceasta ideologie a fost sustinuta de anumite biserici din lume. Cartea aceasta este o raspicata declaratie de sustinere a perspectivei crestine asupra casatoriei, semnata de familia Paivi si Niilo Rasanen. Structura cartii o recomanda pentru a fi utilizata in dezbateri in grupuri restranse.

Paivi Rasanen este medic si membra in parlamentul finlandez. Din iunie 2011 pana in mai 2015 a servit ca ministru de interne al Finlandei. 

Niilo Rasanen este doctor in teologie si directorul Colegiului luteran de misiune din Finlanda. Structura cartii o recomanda pentru a fi utilizata in dezbateri in grupuri restranse.


Autor: Niilo Rasanen, Paivi Rasanen
ISBN: 9786067321173
Editura: Casa Cartii
Anul publicării: 2019
Pagini: 92
Categoria: Spiritualitate