Desen tehnic. Clasa a IX-a – Aurelian Chivu, Aureliu Turcanu

Desen tehnic. Clasa a IX-a - Aurelian Chivu, Aureliu Turcanu

      Avand la baza curriculumul scolar pentru clasa a IX-a, profilul  tehnic,  lucrarea  incearca  finalizarea  unei imbinari  armonioase  intre  desenul  tehnic  clasic (mecanic) si directiile de modernizare a predarii acestuia.
In  acest  sens,  autorii  au  acordat  o  importanta  deosebita continutului  „desene  schematice“,  care  vizeaza  competenta cunoasterii si folosirii de simboluri in special in domenii tehnice noi, pentru  realizarea  de  scheme  specifice,  situatie  in  care calculatorul a devenit un instrument de desen uzual si eficient.
De  altfel,  acest  continut  a  fost  inserat  de  autori  in  lucrare inaintea „schitei si desenului la scara“.
Din parcurgerea lucrarii, se poate observa, de asemenea, ca aceasta a fost structurata in sensul asigurarii unei ponderi sporite activitatilor de invatare, prin desenele propuse pentru citire si interpretare,  precum  si  prin  volumul  substantial  de  aplicatii, gradate ca dificultate de realizare si accesibile majoritatii elevilor, care insoteste fiecare capitol.
S-a urmarit, de asemenea, evaluarea curenta a elevilor prin prevederea de teste recapitulative la aproape toate capitolele. Alcatuirea  acestor  teste  a  fost  realizata  prin  combinarea  de chestionare, itemi cu alegere multipla si rezolvarea de probleme, ponderea acestora diferind in functie de specificul capitolului.
In finalul lucrarii sunt prezentate cateva teste aplicative care permit o evaluare finala a cunostintelor si deprinderilor de lucru ale elevilor.
Autorii  au  fost  preocupati  de  informarea  elevilor  privind prevederile unor standarde de baza ale desenului tehnic si de prezentarea clara a alcatuirii capitolelor, structura acestora fiind inserata la inceput de capitol.
Multumind pentru observatiile si sugestiile primite, autorii sunt receptivi  la  toate  propunerile  care  pot  facilita  obtinerea competentelor dorite.
Autorii


Autor: Aurelian Chivu, Aureliu Turcanu
ISBN: 9738318505
Editura: Economica Preuniversitaria
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Categoria: Manuale scolare