Desen si arhitectura – Alexandru Andries

0
(0)

Desen si arhitectura - Alexandru Andries

Desen si arhitectura – Alexandru Andries 

O pledoarie împotriva abandonării desenului în arhitectură, albumul Desen şi arhitectură este o lucrare pe cât de neobişnuită, pe atât de revelatoare. Dezvăluind o latură a lui Alexandru Andrieş mai puţin cunoscută publicului său – aceea de profesor la Facultatea de Arhitectură şi de pasionat de grafică –, albumul lansat la Editura Vellant redă schiţe, machete, fresce, fotografii, afişe, picturi sau coperte create de studentul Alexandru Andrieş, pe care profesorul Alexandru Andrieş le comentează, explicându-le rolul şi importanţa în formarea unui tânăr arhitect.

Desen şi arhitectură este în egală măsură un ghid în desen şi un excurs prin memoria anilor de studenţie şi ucenicie din timpul regimului comunist. Cititorul află şi despre tehnica portretului, şi despre motivele pentru care un colaj al autorului a fost cu greu admis într-o expoziţie la Sala Dalles (fata din prim-planul colajului purta blue jeans), dar şi despre aventura lucrării de diplomă a lui Andrieş, care a fost furată după o singură zi de expunere (lăsând în urmă un autor confuz: mândru pentru interesul manifestat, dar trist în urma pierderii).

Adresat studenţilor, dar şi pasionaţilor de arhitectură, albumul este în acelaşi timp didactic, savuros şi plăcut ochiului. O atenţionare sinceră asupra pericolelor produse de abandonarea desenului în favoarea graficii generate pe computer, un prilej de inspiraţie şi un instrument de studiu generos, Desen şi arhitectură poate constitui primul volum al unei serii mai largi de micro-eseuri ilustrate pe teme de arhitectură.

Albumul este însoţit de un DVD bonus, care conţine înregistrarea VHS de la vernisajul expoziţiei de arhitectură Căminul Artei 1987, la care au participat Alexandru Andrieş, Emil Barbu Popescu, Dorin Ştefan şi Viorel Simion.


Autor: Alexandru Andries
ISBN: 9789731984513
Editura: Vellant
Anul publicării: 2009
Pagini: 96
Categoria: Stiinte

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.