Demografie si sociologia populatiei – Traian Rotariu

0
(0)

Demografie si sociologia populatiei - Traian Rotariu

Lucrarea prezinta structurile si dinamica populatiei, aducind in discutie probleme sociale de mare actualitate, cum ar fi procesul de imbatrinire a populatiei sau evolutia efectiva a populatiilor din timpuri indepartate pina in prezent. Un capitol aparte este dedicat perspectivelor demografice, tehnicilor de proiectare, posibilelor traiectorii ale evolutiei populatiei mondiale si romanesti, precum si evaluarii prognozelor emise in ultimele decenii. De asemenea, este analizat fenomenul migrational, indeosebi prin prisma contributiei sale la schimbarea volumului populatiei si a structurilor acesteia. Demografie si sociologia populatiei. Structuri si procese demografice se adreseaza tuturor celor care doresc sa se perfectioneze in domeniul demografiei: studenti la sociologie, economie, asistenta sociala, administratie publica sau de la alte specializari interesate de componenta demografica a vietii sociale.

Cuprins:
Structura pe virste, sexe si stare civila• Imbatrinirea demografica• Elemente de analiza a dinamicii populatiei• Migratia ca factor de crestere a populatiei• Citeva repere privind evolutia populatiei mondiale si a celei romanesti• Tranzitia demografica• Proiectari demografice

Traian Rotariu este profesor emerit la Departamentul de sociologie, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Dintre cartile publicate la Editura Polirom mentionam: Demografie si sociologia populatiei (2009), Studii demografice (2010).


Autor: Traian Rotariu
ISBN: 9789734612505
Editura: Polirom
Anul publicării: 2009Ediția: 2
Pagini: 316Format: 160×235
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.