Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs, caiet de seminar). Partea II – Elena Emilia Stefan

0
(0)

Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs, caiet de seminar). Partea II - Elena Emilia Stefan

Prezenta editie a 3-a a cursului de Drept administrativ. Partea a II-a continua aceeasi structura pe care am propus-o de la prima editie, pastrand cele patru mari capitole: actul administrativ, contenciosul administrativ, raspunderea in dreptul administrativ si regimul juridic al domeniului public. Am pastrat in acelasi timp atat modalitatea de prezentare a materiei, cat si tematica, insa am adaugat practica judiciara, doctrina si, in plus, in urma feedback-ului primit de la studentii nostri am exemplificat mult mai mult.
Modificarile legislative surprinse intre primavara anului 2016 – decembrie 2017, precum viziunea noua a legiuitorului asupra achizitiilor publice si a concesiunilor, prin adoptarea in 2016 a pachetului legislativ care include un numar de patru legi care inlocuiesc o Ordonanta de Guvern, legea parteneriatului public-privat, legea prevenirii in domeniul contraventiilor adoptata in decembrie 2017 etc. ne-au determinat sa actualizam toate capitolele si sa regandim dimensiunea unor subcapitole.
Lucrarea, prin modul de structurare a continutului si a modalitatii de prezentare, imbina cele trei directii importante ale cercetarii juridice si anume: legislatia, practica judiciara si punctul de vedere al doctrinei, astfel ca, in opinia noastra, poate fi un instrument extrem de util pentru studenti, pentru practicieni ai dreptului si de ce nu, si pentru cadrele didactice universitare.
Caietul de seminar trateaza problematica dreptului administrativ – partea speciala –, prin intermediul celor 14 teme si anume: actul administrativ, contenciosul administrativ, raspunderea in dreptul administrativ, domeniul public – dreptul de proprietate publica si se adreseaza deopotriva studentilor facultatilor de drept sau cu profil administrativ, in pregatirea activitatii de la seminar, dar si practicienilor dreptului.
S-a pastrat aceeasi formula ca la primul volum, dar si a editiilor ulterioare, datorita reactiilor pozitive ale studentilor, respectiv cuprinde o parte teoretica si aplicatii practice in cadrul fiecarei teme abordate, insa continutul lucrarii a fost revizuit, completat si actualizat, ca urmare a modificarilor legislative cum ar fi spre exemplu, adoptarea in 2016 a pachetului legislativ privind achizitiile publice si concesiunile ce include un numar de patru legi care inlocuiesc o Ordonanta de Guvern, dar nu numai. Totodata, lucrarea include si legislatie, jurisprudenta, doctrina, dar si noi exercitii practice pentru studenti, punand accent foarte mult pe asimilarea teoriei, pe de o parte prin exemplificare si spete concrete si, pe de alta parte, prin lucrul individual.


Autor: Elena Emilia Stefan
Editura: Universul Juridic
Anul publicării: 2018
Pagini: 220+268
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.