Culegere Probleme de analiza matematica pentru clasa a XI-a

Culegere Probleme de analiza matematica pentru clasa a XI-a

Culegerea contine peste 500 de probleme, grupate in patru capitole care acopera programa de analiza matematica pentru clasa a XI -a: 1. Siruri de numere reale, 2. Limite de functii, 3. Functii continue, 4. Functii derivabile.

Cartea reuneste probleme clasice si o serie de probleme non standard date la olimpiadele si concursurile de matematica din ultimii ani sau selectate din reviste de matematica.

In fiecare capitol, distributia problemelor s-a facut gradat, de la cele de nivel relativ mediu, care au menirea de a fixa cunostintele, pina la problemele cu grad sporit de dificultate, care necesita tehnici ingenioase de rezolvare.

Fiecare problema este insotita de solutii complete. Sunt sigur, insa, ca dificultatea si complexitatea unor probleme implica si alte cai de rezolvare, ingenioase si poate mult mai simple; ca urmare, solicit cu sincere multumiri, orice interventie in aceasta directie.

Prin continutul sau variat, cartea se adreseaza in egala masura elevilor de clasa a XI-a, celor care se pregatesc pentru examenele de bacalaureat si admitere in institute de invatamant superior, dar si profesorilor de matematica care se pregatesc pentru sustinerea unor examene si concursuri.

Lucrarea de fata ofera un material didactic util pentru aprofundarea cunostintelor dobandite la clasa si, mai ales, pentru pregatirea elevilor capabili de performanta in vederea participarii la diverse concursuri de matematica.
Cuprins extins:
Partea I. Enunțuri
Șiruri de numere reale
Limite de funcții
Funcții continue
Funcții derivabile

Partea a II-a. Soluții 
Nr. de pagini: 312
Anul aparitiei: 2013


Autor: Florian Dumitrel
ISBN: 9789731248745
Editura: Art Grup Educational
Anul publicării: 2017
Pagini: 312
Categoria: Auxiliare scolare