Crestinatatea araba orientala – Juan Pedro, Monferrer Sala

0
(0)

Crestinatatea araba orientala - Juan Pedro, Monferrer Sala

Crestinatatea araba orientala – Juan Pedro, Monferrer Sala 
Textul prezentat in volumul de fata, o introducere esentiala in istoria civilizatiei arabe crestine, ilustreaza cu claritate eruditia si scriitura eleganta a profesorului Juan Pedro Monferrer Sala. 
Volumul cuprinde 8 pagini de ilustratii color. 
Nascut in 1962, Juan Pedro Monferrer Sala a urmat cursurile de limba si literatura araba ale Universitatii din Granada, prezentand in 1995, la examenul pentru diploma de licenta, o lucrare despre ʻAbd al-Malik b. Habīb si celebra sa scriere Kitāb wasf al-firdaws (Premio Extraordinario de Licenciatura). In 1996 i s-a acordat titlul de doctor in Filologie semitica pentru cercetarile sale cu privire la acelasi scriitor si pentru noua editie a operei mentionate (2 vol., studiu introductiv, traducere si indici). 
Specializarile academice ale profesorului Monferrer Sala au urmarit cu consecventa domeniile de cercetare in studii orientale: limba araba, literatura araba de inspiratie islamica, crestina si iudaica, lingvistica semitica, editia de manuscrise orientale si critica literara. Lucrarile sale publicate cuprind traduceri si comentarii cu privire la poezia pre-islamica (Mu‘allaqāt) si din operele unor mari scriitori de limba araba, indeosebi crestini. 
Prin intreaga sa activitate la catedra si la masa de lucru, Juan Pedro Monferrer Sala a contribuit substantial la mai buna cunoastere a unor importante texte literare arabe, crestine ori islamice, a scrierilor religioase proprii mai multor culturi din Orientul Mijlociu. 


Autor: Juan Pedro, Monferrer Sala
ISBN: 9789736457470
Editura: Vremea
Anul publicării: 2016
Pagini: 80
Categoria: Religie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.