Conspiratii – Charlotte Grieg

Conspiratii - Charlotte Grieg

22 Noiembrie 1963: Dallas, Texas. Presedintele Statelor Unite, John F. Kennedy este asasinat in timp ce oloana oficiala defileaza pe strazile orasului. Asasinul este prins in curand si se dezvaluie ca este vorba despre simpatizantul comunist alienat mintak, Lee Harvey Oswald.
A primit Harvey ajutor, si daca da, din partea cui? Grupul Bilderberg: doar un grup de finantisti de talie internationala preocupati de promovarea democratiei in lumme sau este vorba despre manifestarea unei forte mai sinistre? Si ce s-a inamplat de fapt cu Mercedesul Printesei Diana in pasajul subteran din Paris?
Teoriile conspiratiei rezulta din convingerea ca in culise exista forte misterioase care conspira pentru controlul si manipularea unui public care nu banuieste nimic. In vremuri de mult apuse, maestrii papusari din spatele conspiratiilor ar fi fost considerati satanisti, vrajitori, anarhisti; in schimb teoreticienii moderni ai conspiratiilor sunt de regula dornici sa dea vina mai curand pe CIA.
Faptul ca s-a dovedit fara nici o urma de indoiala a CIA s-a aflat in culisele unor conspiratii nu face decat sa le dea apa la moara.
Conspiratii este o carte care se ocupa de cele mai interesante teorii de o asemenea natura, de la cele rizibil de improbabile, cum ar fi convingerea ca lumea este condusa de oamenii-reptile, la cele mai reale si mai tragice, cum ar fi rasturnarea de la putere si uciderea presedintelui chilian Salvador Allende.


Autor: Charlotte Grieg
ISBN: 9789731451268
Editura: Pro Editura
Anul publicării: 2009
Pagini: 208
Categoria: Stiinte