Comunicare in Limba Romana. Caietul Elevului pentru clasa a II-a, Semestrul I, (Stefan Pacearca )

Comunicare in Limba Romana. Caietul Elevului pentru clasa a II-a, Semestrul I, (Stefan Pacearca )

Comunicare in Limba Romana. Caietul Elevului pentru clasa a II-a, Semestrul I, (Stefan Pacearca )
 
Scopul acestui auxiliar destinat elevilor din clasa a II-a este acela de a-i sprijini in aprofundarea cunostintelor de citit-scris si de a atrage copilul spre universul placut si educativ al comunicarii si al lecturii. Materialul este in concordanta cu programa scolara si sustine initiativa celor mari, invatatori si parinti, de a-i apropia pe copii de carte.

Temele abordate coincid cu cele de la Matematica si explorarea mediului, cerintele de lucru si exercitiile– joc constituind premise pentru o reala invatare integrata. Sarcinile propuse vizeaza scrierea functionala, comunicarea politicoasa, exprimarea parerii, ascultarea, relationarea interpersonala, dialogul. Exercitiile care insotesc textele dezvolta elevilor competente de lectura activa: identificarea de informatii, formularea de concluzii, interpretarea unor informatii, examinarea si evaluarea celor citite.

Un aspect inovativ il reprezinta testele de la finalul caietelor pentru semestrul I si semestrul al II-lea, concepute ca un antrenament pentru Evaluarea nationala. Acestea ofera parintilor si elevilor informatii concludente cu privire la nivelul de pregatire la finalul clasei a doua.
Parerea autorilor

Prin invitatia pe care o lanseaza, lucrarea se doreste a fi o punte sigura de acces catre comunicarea ca domeniu complex ce inglobeaza procesele de receptare a mesajului oral si scris precum si pe cele de exprimare orala.

Lectura de placere si lectura cu scop informativ, cele doua domenii de actiune ce trebuie vizate deopotriva la aceasta varsta, sunt aspecte surprinse de sarcinile propuse in auxiliar. Cititul nu este marginit numai la exercitiul citirii, intelegerea mesajului prilejuind insusirea sau completarea unor cunostinte despre mediul inconjurator, despre planete, despre sanatate, despre forta si miscare, plante si animale, absolut necesare in formarea si dezvoltarea orizontului de cunostinte al elevilor.


Autor: Stefan Pacearca, Mirela Mihaescu
ISBN: 5948492310328
Editura: Intuitext
Anul publicării: 2014
Pagini: 56
Categoria: Auxiliare scolare