Codul muncii comentat si adnotat cu legislatie conexa si jurisprudenta relevanta (Alexandru Ticlea )

0
(0)

Codul muncii comentat si adnotat cu legislatie conexa si jurisprudenta relevanta (Alexandru Ticlea )

Codul muncii (Legea nr. 53/2003) este unul dintre cele mai importante acte normative din sistemul unitar al dreptului nostru. El se aplica atat raporturilor de munca aflate direct sub incidenta sa, cat si celor reglementate prin legi speciale [art. 1 alin. (2)], precum si celor neintemeiate pe un contract de munca, in masura in care normele speciale nu sunt complete si aplicarea lor nu este incompatibila cu specificul raporturilor de munca respective. Este cazul, de exemplu, al functionarilor publici, inclusiv al celor cu statut special, magistratilor, demnitarilor (primari, viceprimari etc.).
Pentru a veni in sprijinul personalului care utilizeaza in practica lor profesionala Codul muncii (specialisti in resurse umane, consilieri juridici, avocati, judecatori etc.), fiecare text al acestuia a fost comentat, avand in vedere doctrina de specialitate, deciziile Curtii Constitutionale, solutiile din practica judiciara, cu precadere ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pronuntate in interesul legii si in rezolvarea unor chestiuni de drept, precum si ale curtilor de apel din tara.
Ne-am referit, totodata, la dispozitii ale unor acte normative conexe, iar unele dintre acestea au fost reproduse la finalul lucrarii.
Am elaborat aceasta editie a Codului muncii comentat si adnotat cu legislatie conexa si jurisprudenta relevanta, animati de speranta ca va reprezenta, fara indoiala, un instrument util si practic de lucru si studiu pentru toti cei interesati.


Autor: Alexandru Ticlea
ISBN: 9786063900716
Editura: Universul Juridic
Anul publicării: 2017
Pagini: 724
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.